Sal. Nis 30th, 2024

Galatasaray’ın başarılı bir operasyonla Premier Lig temsilcisi Crystal Palace’tan transfer ettiği Wilfried Zaha, performansı en çok merak edilen oyuncuların başında geliyor. Sarı-kırmızılı taraftarların sahada görmek arzu ettiği Fildişi Sahilli yıldız için teknik heyet ve sağlık kurulu acele etmiyor. Peki Zaha sahalara ne zaman dönecek? 

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Yılport Samsunspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, topa sahip olma çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi. Ziyech ve Zaha takımdan ayrı çalışmalarını sürdürdü. Bu arada saçlarını sarıya boyatan Belçikalı yıldız Mertens, yeni imajı ile dikkat çekti.

2 KULVARDA YOĞUN MAÇ TRAFİĞİ

Yoğun maç trafiğine giren sarı-kırmızılı takım 17 günde tam 6 maç oynayacak. İşte program:  

16 Eylül | Galatasaray – Samsunspor
20 Eylül | Galatasaray – Kopenhag
23 Eylül | Başakşehir – Galatasaray
26 Eylül | İstanbulspor – Galatasaray
30 Eylül | Galatasaray – Ankaragücü
3 Ekim | Manchester United – Galatasaray

NDOMBELE ANTRENMANDA GÖZ DOLDURDU
Sözleşme imzaladığında hazır olmadığı iddia edilen, “Kilolu, yağ fazlası var, fit değil” gibi eleştirilere maruz kalan Tanguy Ndombele, Florya’da harika bir başlangıca imza attı. Tottenham’dan transfer edilen 26 yaşındaki futbolcu, çıktığı ilk idmandan itibaren performansıyla göz kamaştırmayı başardı. Fransız orta saha, günde çift idmanla yola devam eden Galatasaray’ın antrenman maçlarında ayağındaki topu kimselere kaptırmazken, driplingleri, çalımları ve gücüyle dikkat çekiyor. Ndombele’nin mevcut formundan çok memnun kalan teknik patron Okan Buruk, onu Milli ara sonrasındaki Samsunspor maçında sahaya sürmeye hazırlanıyor.

ZAHA’YA ÖZEL PROGRAM

Wilfried Zaha sarı-kırmızılı formayı toplam 2 kez giydikten sonra tedaviye alındı. 25 gündür takımdan ayrı olan 30 yaşındaki oyuncu, arka adalesinde zorlanma hissetmişti. Kulüp doktoru Yener İnce hafta içinde yaptığı açıklamada, tecrübeli futbolcunun durumunun çok ciddi olmadığını belirterek, “Eski takımda yaptığı fedakârlıklar oyuncuyu biraz yıpratmış. Üstüne gidilmesi durumunda sıkıntı yaşama ihtimali vardı. Şu an özel bir program uygulanıyor. Samsunspor maçından önce takımla çalışmalara başlayacak. Önümüzdeki hafta içi idmana vereceğiz” demişti.

BOEY’İN SAKATLIĞI UNUTULMADI

Sabah’ta yer alan habere göre;  Zaha için sabırlı davranan Galatasaray cephesi, geçmişte Sacha Boey’un yaşadığı sakatlığı unutmadı. Başarılı futbolcu ile benzer şikâyetlere sahip Fransız sağ bek, 2021-22 sezonunda risk alıp yüzde yüz hazır olmadan oynamış ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Zaha’yı yavaş yavaş hazırlayan Okan Buruk, yıldız oyuncuyu olası sakatlıklardan koruyor.

2 MAÇTA 65 DAKİKA

Galatasaray formasıyla biri Süper Lig, biri de Şampiyonlar Ligi elemesi olmak üzere 2 maça çıkan Wilfried Zaha, toplam 65 dakika görev yaptı. Skora katkı sağlayamayan tecrübeli futbolcu, şimdi yeniden taraftarın karşısına çıkacağı günü iple çekiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen