Paz. May 5th, 2024

Yıllar önce Paris’te Karl Lagergeld’e işlerinin retrospektif sergisi sorulunca Lagerfeld, “Tüm bu eski elbiseleri görmek istemiyorum,” diye yanıt vermişti. Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen Met Gala’dan sonra Lagerfeld’in bu sözleri yeniden gün yüzüne çıktı. Karl Lagerfeld teması ile tüm katılımcılar efsanevi tasarımcının tasarım estetiğini kutlarken aynı zamanda arşivlerden birçok elbise ile kırmızı halıda görüntülendiler. Ancak Gisele Bündchen sadece ‘eski bir elbise’ giymekle kalmadı ve oldukça tatlı anısı olan bir elbiseyi tercih etti.

“Bu elbiseyi 16 yıl önce Karl’ın Paris’teki evinde yaptığımız bir fotoğraf çekimi için giydim. O çekimde çok eğlendik ve yıllar sonra onu tekrar giymek, pek çok güzel anıyı geri getirdi,” diyen Bündchen, orijinal olarak Freja Beha Erichsen tarafından giyilen Lagerfeld’in 2007 ilkbahar Chanel moda şovunun gelinliğini tercih etti.

Lagerfeld’in başarıları geniş çapta belgelenmiş ve çoğu 2013’te ‘The World According to Karl’ adlı bir kitapta toplanmış olsa da, Bündchen dünyada onu yakından tanıyan tek insanlardan biriydi.“Gece Paris’in her yerinde çıplak ayakla çekim yaptıktan sonra, bizim için açık kalmış bir kafede çay içmek için durduk. Biraz üşüdüğümü fark etti ve bana kendimi daha iyi hissetmek için almam gereken bu gizli Fransız doğal ilacından bahsetti,” diyerek o günü anımsayan Bündchen, “Otele varır varmaz kendisinden ‘geçmiş olsun’ yazan bir not ve ilacı aldım. Çok düşünceliydi,” diye ekledi.

90’ların sonlarında Chanel defilesinde tanıştıkları andan itibaren onun nezaketini hatırlayan Bündchen, “Odaya girer girmez tam adımı yüksek sesle söyledi ve benimle Almanca konuşmaya başladı. Soyadımın Almanca olduğunu söyledim ama ne yazık ki Almanca bilmediğim için ne dediğini anlayamadım! Hemen konuşmayı bıraktı ve kocaman bir gülümsemeyle İngilizceye geçti ve sonunda ‘seninle tanıştığıma çok memnun oldum,’ dedi,” diye anlattı.

Karl Lagerfeld’in moda dünyasına en çok katkıda bulunan isimlerden biri olduğunu ve bir moda ikonu olduğunun altını çizen Bündchen, onu onore etmek için giyeceklerine karar vermenin çok zor olduğunu ama bu anıya gönderme yapan bu elbisenin doğru seçim olduğunu hissettiğini söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen