Sal. May 7th, 2024

Gece kremleri, cildin doğal yapısını onarmasına ve yenilenmesine yardımcı olmak için gecenin erken saatlerinde çalışmaya başlar. Gece kremlerinin özel formülleri, aktif bileşenler içerdiğinde cilt bariyeri sağlığı ve onarımı söz konusunda oldukça etkilidir.

Özel bir gece kremine yatırım yapmak, daha temiz, parlak veya iyi nemlendirilmiş bir cildin anahtarı olmayabilir. Ancak bu, bu seçeneği kullanmamalısınız anlamına gelmez. Genel olarak, bir nemlendirici nemlendirme işlevini yerine getirir. Ancak, daha karmaşık bir sorunu çözmeyi umuyorsanız belki ince çizgiler, pigmentasyon veya korkunç bir sivilce nöbeti- gece kremi daha faydalı olabilir.

Cildiniz gece karanlığından sonra farklı davranır, bu da gereksinimlerinin farklı olduğu anlamına gelir. Cildin kendine özgü bir sirkadiyen ritmi vardır; bunlar fizyoloji ve davranıştaki ritmik değişiklikleri tanımlayan 24 saatlik döngülerdir. Deri hücrelerinin yenilenmesi, gündüze göre geceleri çok daha hızlı gerçekleşir. Çünkü gündüzleri, taze cilt hücreleri UV hasarına karşı daha hassastır yani daha az üretilir.

Transepidermal su kaybı (yani, suyun ciltten buharlaşma süreci) geceleri daha yüksektir (Uzmanlara göre %30’a kadar). Bu nedenle gündüz nemlendiricinizi daha zengin bir alternatif ile değiştirmek, dolgun bir ciltle uyanmanızı sağlar.

Günümüzün en iyi gece kremleri, alacakaranlık saatlerinde kullanılması gereken özel bileşenler içeriyor. Geceleri, retinol gibi aktif maddeler UV ışığına maruz kalmadan çalışabilir, böylece cildin hassasiyet riskini ortadan kaldırır.

Uzmanlar, gece kremini daha çok isteğe bağlı bir destek ürünü olarak da görebileceğinizi söylüyor: cildin ekstra desteğe ihtiyacı olduğunda rutininizi güçlendirecek bir şey. Tedavi etmeyi umduğunuz endişelere bağlı olarak dikkate alınması gereken bileşenler, retinol, tüm peeling asitleri ve benzoil peroksit’tir.

Antioksidanlar da gece için harika bir eşlikçidir, çünkü gün boyunca cildinizde kalan serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olurlar (evet, hatta çift temizledikten sonra bile). Ve elbette, gliserin ile avokado gibi yoğun nemlendiriciler akşam geldiğinde her zaman hoş karşılanır.

Güne hazır, parlak ve nemli bir cilt ile uyanmanızı sağlayacak en iyi gece kremlerini inceleyebilirsiniz.

1

ORIGINS
Gençlik Işıltısı Sağlayan Gece Kremi
1.340 TL
Çizgi ve kırışıklık görünümünü gözle görülür ölçüde azaltan bu nemlendirici krem, özel bileşenleri sayesinde cilt görünümünüzü gençleştiriyor.
origins.com.tr

2

LA MER
Genaissence Gece Kremi
12.630 TL
Cildi derinlemesine dinlendiren ve yenileyen bu gece kremi, siz uyurken cildi besliyor, rahatlatıyor ve güçlendiriyor. Böylece doğal olarak canlı, esnek, sağlıklı görünen bir ışıltıyla uyanırsınız.
sevil.com.tr

3

CLINIQUE
Superdefense Gece Kremi
1.180 TL
Yaşlanma görüntülerinin ilk belirtilerine karşı cildinizi korumak için gece boyunca çalışıyor. Gün içinde zarar gören cildi gece boyunca onarmaya yardımcı oluyor.
clinique.com.tr

4

GUERLAIN
Abeille Royale Night Cream
4.080 TL
Abeille Royale gece kremi, Blackbee onarım teknolojisini ve E vitamini türevlerini birleştirerek ciltteki sarkmalarla mücadeleye yardımcı oluyor. Cildi sıkılaştırıyor, kırışıklıkları ve ince çizgileri düzeltiyor.
sephora.com.tr

5

SHISEIDO
Cildi Sıkılaştıran ve Toparlayan Gece Kremi
3.000 TL
Alıç özü sayesinde cildinizin gündüz gördüğü hasarı gece siz uyurken onarıyor. Sarkma, elastikiyet kaybı ve leke gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmak isteyen kadınlar için ideal. Daha sıkı ve daha esnek bir cilt için dermisi hızlıca yeniliyor.
makyajtrendi.com

6

LIERAC
Lift Integral Yenileyici ve Sıkılaştırıcı Gece Bakım Kremi
1.099 TL
Temel elementleri (kolajen, elastin, hyaluronik asit) ve aynı zamanda onları birbirine bağlayan glikoproteinler üzerinde etki ederek cildin yapısını güçlendiriyor. Cilt, tam sıkılaşma etkisiyle elastikiyetini ve canlılığını yeniden kazanıyor.
tr.lierac.com

7

CAUDALIE
Vinoperfect Leke Karşıtı Glikolik Gece Bakım Kremi
725 TL
Gece boyunca cilt lekelerini hedef alıyor ve hassas bir peeling etkisi görerek sabahları tazelenmiş ve parlak bir ciltle uyanmanızı sağlıyor. Her geçen gün lekelerin görünümünü gözle görünür bir şekilde azaltarak pürüzsüz ve eşit bir cilt tonu sağlıyor.
tr.caudalie.com

8

MİSBAHÇE
Canlandırıcı Gece Kremi
580 TL
Gece boyunca ciltteki zararı onarmak, cildi tazelemek ve canlı bir görünüm sağlamak için yardımcı oluyor. Cildin oksijen seviyelerini artıran bu krem, cildi besleyip nemlendirirken cildin doğal ve sağlıklı ışıltısını geri kazandırıyor.
misbahce.com.tr

9

YVES ROCHER
Riche Creme Besleyici Yenileyici Gece Kremi
629,90 TL
Günden güne beslenen, pürüzsüzleşen, yumuşaklık ve konfor kazanan, yenilenmiş bir görünüme kavuşan bir cilde sahip olmanıza destek oluyor.
yvesrocher.com.tr

10

ABTIRA
Fruit Night Nemlendirici Gece Kremi
480 TL
Nemlendirici ve canlandırıcı gece kremi, sabahları uyandığınızda cildinizde parlatıcı bir etki yaratıyor. Lekeler üzerinde de etkili gece kremi, yaşlanma karşıtı ve yenileyici antioksidanlar sağlıyor.
abtira.garden

11

KIEHL’S
Midnight Recovery Omega Rich Cloud Cream
1.400 TL
Doğal kaynaklı içeriklerle zenginleştirilen krem, cildin koruyucu lipid bariyerini onarmaya yardımcı oluyor. Omega 3 ve 6 açısından zengin bitkisel kaynaklı yağlar içeren formülüyle, cildi nemlendiriyor ve dolgun bir görünüm kazandırıyor. Işıltılı ve daha genç görünen bir cilt ile uyanmanızı sağlıyor.
kiehls.com.tr

12

LANCOME
Kırışıklık Karşıtı, Sıkılaştırıcı ve Şekillendirici Gece Kremi
Nemlendirme özelliğine sahip krem, Multi-Tension kompleksi ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde cildinize daha sıkı bir görünüm kazandırıyor. Kırışıklıkların görünümünde azalma görülüyor.
2.520 TL
lancome.com.tr

13

ESTEE LAUDER
Resilience Multi-Effect Toparlama-Sıkılaştırma Etkili Gece Kremi
2.665 TL
Bu gece kremi, cildin bütün gece yoğun bir şekilde beslenmesini taze ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Güçlü Tri-Peptid Lift Kompleksi, cildin doğal desteğini güçlendirmek için doğal kolajenini oluşturmasına yardımcı oluyır. Bu sayede ciltte toparlanma ve sıkılaşma sağlıyor.
esteelauder.com.tr

14

SEPHORA COLLECTION
Sıkılaştırıcı Gece Kremi
389 TL
Sephora Collection Sıkılaştırıcı Gece Kremi ile cildiniz sıkılaşır, kırışıklıklar ve ince çizgiler gözle görülür şekilde azalır, cilt daha genç görünür.
sephora.com.tr

15

CLARINS
Super Restorative Gece Kremi
3.132 TL
Yeniden canlandıran gece kremi, menopoza bağlı cilt sarkmalarını hedefliyor ve yeni uyandığınızda bile pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüm sağlıyor.
beymen.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen