Pts. May 13th, 2024


Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen resmi merasim ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların birinci gününde Aliağa İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken ikinci gün PETKİM İlkokulu’nda düzenlenen program kutlamalara renk kattı.

Aliağa İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafından PETKİM İlkokulu bahçesinde organize edilen kutlama programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Lideri Serkan Acar, Garnizon Kumandanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Kumandanı Yarbay Volkan Gürler, Aliağa İlçe Jandarma Kumandanı Yusuf Can Gökgöz, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kutlama programında hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde açılış konuşmasını Aliağa İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı. Akyüz, şunları söyledi: “Bugün, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın sevinç ve memnunluğu içindeyiz. Yeni öğretim yılında da eğitim ordusu olarak en değerli emanetimiz olan yavrularımızın sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. Öğrencilerimizi, hayat uzunluğu öğrenmeyi ve çok çalışmayı unsur edinen, bilimsel ve toplumsal sorumluluklarını içselleştirmiş, tarihini bilen, manevi bedellerini özümsemiş, en kıymetlisi de keyifli bireyler olarak yetiştireceğiz.
İnanıyorum ki tahsil hayatı boyunca en uygun dostu hoş ahlakı, en güçlü silahı bilgi olan, öğrenmeye, sanata, milletine ve vatanına tutkulu, hayallerinin peşinden koşan çocuklarımız Türkiye Yüzyılının mimarları olacaktır”

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney: “Çocuklarımızı Ahlaklı Birey Olarak Yetiştirmek Zorundayız”
Ülke ve millet olarak gayelere ulaşılabilmesi için çocukların yarınlara en düzgün halde hazırlanması gerektiğini söz eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “2023-2024 Eğitim Öğretim periyodu öğrenci, öğretmen ve velilerimize iyi olsun. Ülkemizin geleceği ismine gerek fiziki, gerek eğitim imkanları, gerekse güvenlik açısından evlatlarımız için her şeyi yapıyoruz. Tabi ki evlatlarımızın gözlerindeki ışıltıyı görüyoruz. Bu ışıltı bizi önümüzdeki yıllarda dünyadaki en güçlü ülkelerden biri haline getirecek. Teknolojinin her türlü imkanlarını kullanırken en kıymetlisi evlatlarımızı, çocuklarımızı ahlaklı birey olarak yetiştirmek zorundayız” dedi.

Öğrencilerin Şovlarına Büyük Alkış
Günün mana ve ehemmiyetine ait yapılan konuşmaların akabinde öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler büyük alkış alırken tekrar öğrenciler tarafından sahnelenen Anadolu Ateşi gösterisi ile çocuk korosu izleyenlerin beğenisini kazandı. İlköğretim haftası kutlama programı Kaymakam Zekeriya Güney ve Aliağa Belediye Lideri Serkan Acar beraberindeki heyetin sınıf ziyaretleriyle son buldu.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen