Pts. May 6th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın Gaziler Günü hasebiyle yayınladığı bildiride “Vatanın bağımsızlığı, birliği, ulusal ve manevi kıymetleri için şehadeti göze alan tüm gazilerimizin gününü kutluyorum. Onlar bizim ebedi kamramanlarımızdır” dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Gaziler Günü hasebiyle ileti yayınladı. Türkiye’nin tarihini anlatan “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak şayet uğrunda ölen varsa vatandır” beyitleri, vatansever her bireyin kalbine nakşedilmiş cümlelerdir ”diyen Lider Büyükakın şöyle devam etti:

Bir ülkenin en kutsal miraslarından biri de vatan uğruna canını ortaya koymuş şehit ve gazileridir. Onlar, ulusal gayrette her vakit en kıymetli kuvvet olmuş, ülkesi, ulusal ve manevi kıymetleri için canını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir. Onlar ki her daim vatanın birliği ve bağımsızlığı kelam konusu olduğunda gözünü budaktan esirgemeden canını dişine takarak uğraş etme hamaseti ve gücünü göstermektedir. 15 Temmuz, bunun yakın tarihteki en kıymetli örneğidir. Vatan uğruna şehit olmuş, gazilik erdemine erişmiş tüm kahramanlarımız bizim başımızın tacıdır. Onlara hürmetimiz ve minnetimiz sonsuzdur. Bu his ve niyetlerle ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz ezelden ebede tüm gazilerimize, ölenlere rahmet, geride kalanlara sıhhat ve huzur diliyorum”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen