Cum. Eki 18th, 2024

Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde ve Hatay vilayetlerinde örgütlü, Kısa ismi ÇİGDER olan Çukurova İnternet gazetecileri Derneği 4. devir genel şurası ÇİGDER Binasında gerçekleşti.

Çok sayıda üyenin katıldığı genel şurada, yeni seçilen idare şurasına sunulmak üzere, “İnternet Basınını Özendirme Yarışması”nın hayata geçirilmesi” istikametinde bir de tavsiye kararı alındı.

Dernek Lideri Azmi Ertan açılış konuşmasında, İnternet basınının tartışılmaz tesiri bütün dünyada bilnmesine karşın, mahallî ölçekte kendilerini yok sayan zihniyetin çağdaşlıktan uzak bir manzara verdiğini söyledi.

“Bakıyorsunuz bugün Adana’da tirajı en yüksek olan bir günlük yazılı basının bayi satışı 300-500 ortasında. En küçük bir internet gazetesinin okunma sayısı ise onbinler düzeyinde. Bu tablo net biçimde ortada iken belediyelerin takviyesi karşıt orantıda. Yazılı basın, Adana başta olmak üzere çabucak her komşu kent belediyeleri tarafından küçümsenmeyecek sayılarla hem de aylık periyodlarla desteklenirken, internet basınını yalnızca ‘bülten hamalı’ olarak görülmesini kabul etmeyeceğiz” diye konuşan Azmi Ertan, “Artık yeter! Bundan sonra hiç bir makam sahibinin İnternet gazetecilerini, ‘biz haber göndeririz onlar nasıl olsa yayınlar’ mantığı ile hareket etmesine müsaade vermeyeceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesinden İnternet gazetecilerinin yasal talepleri olduğunu bunu da, yazılı olarak Lider Zeydan Karalar’a ilettiklerini söyleyen Ertan, daha sonra şu sözlere yer verdi: “İzleyip göreceğiz. haklı taleplerimiz dikkate alınmaz ise, bizi ‘maraba’ olarak görenlere gereken hatırlatmayı yapabilecek güçte olduğumuzu da göstereceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”

Konuşmalardan sonra ‘İnternet Basınına Katkı Sağlayan Gazetecilere ‘Onur Evrakı takdim edildi.

Onur dokümanı alanlar

Yalçın ARSLAN, A.Halim ÖZTOPRAK, Ercan KOÇ, Ersin HATASI, Filiz BİŞKİN, Hüseyin YETİŞ, İsa EKİCİ, İsmail USTA, Kemal SONER, Mehmet ÖZLER, Hüseyin ZORKUN, Ömer ALPDOĞAN, Ramazan YAYGIN, Resul BOZKURT, Yücel ÜSTÜN, Gizem KARA, Abit TAŞÇILAR, Fatma TEKBAŞ, Türkeş MANGA, Ayşegül ŞİNGİRİK, Gökmen OĞUR, Ali DENİZ.

Tek liste ile gidilen oylama sonucu İdare Konseyi şu isimlerden oluştu

Azmi ERTAN – Ramazan YAYGIN- İsa EKİCİ- Mehmet TURAÇCI – Filiz BİŞKİN- Resul BOZKURT ve Türkeş MANGA’dan oluşurken,

Denetim Şurasında ise şu isimler yer aldı:

Ömer ALPDOĞAN – Yücel ÜSTÜN- Mehmet ÖZLER – Fatma TEKBAŞ -Yalçın ARSLAN

İnternet Basını özendirme jurisi

1-YALÇIN ARSLAN

2-İSMAİL USTA

3-KEMAL SONER

4-ABİT TAŞÇILAR

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen