Çar. May 8th, 2024


İstanbul Modern’in yeni müze binasında, Damat Tween sponsorluğunda gerçekleştirilen Eco Arka Lab eğitim programı kapsamında, sanatkarlarla ileri dönüşüm atölyeleri düzenleniyor. Atölyenin birinci konuğu 30 Eylül’de İrfan Önürmen olacak

Doğa ve etrafla kurulan bağı sanat yoluyla güçlendirmeye aracılık eden Eco Arka Lab öğrenme alanı, İstanbul Modern’in yeni müze binasında 12 yaş ve üzeri genç ve yetişkinleri fiyatsız etkinliklerde buluşturuyor. Eco Arka Lab, sanatkarlarla işbirliğinde sürdürülebilir gelecek, herkes için hayatın devamlılığı, çevresel değişim üzere mevzuları işleyen ileri dönüşüm atölyeleri düzenliyor.  

Sanatçı İrfan Önürmen’in idaresinde 30 Eylül’de düzenlenecek birinci atölyede iştirakçiler, eski tülleri çeşitli formlarda kesip bir ortaya getirerek sanatsal üretimlere dönüştürüyor. İştirakçiler, sanatkarın İstanbul Çağdaş koleksiyonunda yer alan ve kent kültüründe bireyin ömür üslubu ve etrafıyla olan bağlarına işaret eden “Odada” isimli çalışmasından ilhamla, sanatkarın yaratım sürecinin müsaadeden ilerliyor. Atölye kapsamında iştirakçiler, eski tül ve kumaşlarla derinlik katmanları içeren düzenlemeler hazırlıyor ve üç boyutlu yanılsamalar oluşturan sanat çalışmaları gerçekleştiriyor. 

Ekolojik istikrar için farkındalık

Eco Arka Lab projesinin sponsorluğunu üstlenen Damat Tween markasının bağlı olduğu Orka Holding’in İdare Heyeti Üyesi ve Pazarlama Küme Lideri Büşra Orakçıoğlu, “Eco Arka Lab, Damat Tween’in sürdürülebilirlik dokunuşunun sanattaki en yeni yansımalarından biri. Böylelikle kişisel özgüven ve yaratıcılık ekseninde ekolojik istikrara yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Markamız, hayattan aldığı ilham ve sürdürülebilirlik temelleri üzerine inşa ettiği tasarım anlayışıyla dünya moda sanayisinde yükselmeye ve standartları belirlemeye devam ediyor” dedi.              

Her ay bir sanatçı atölyesi

“Eco Arka Lab”i doğayı ve etrafımızı sanatla keşfetmemize aracı olan ilham verici bir öğrenme alanı olarak tanımlayan İstanbul Çağdaş Eğitim ve Toplumsal Projeler Yöneticisi Neslihan Varol, “Müze çatısı altında tasarladığımız bu özel alanda her gün katılımcılarımızla birlikte eski basılı gereçleri el imali fotoğraf kağıtlarına dönüştürüyoruz. Sanatkarlarla yıl boyunca ayda bir kez düzenleyeceğimiz ileri dönüşüm atölyelerinde ise kumaşlar başta olmak üzere kullanım müddeti dolmuş birçok gereç ile sanat çalışmaları üretmek istiyoruz. İrfan Önürmen “Eco Arka Lab” atölyelerimizde ağırlayacağımız birinci sanatçı. Yaratıcı düşünme tecrübesine odaklanan bu atölyede iştirakçiler, sanatkarla birlikte eski tüllerden bir sanat kompozisyonu oluşturacak” dedi.  

Eco Arka Lab

Sanat ve tasarım disiplinlerini buluşturan Eco Arka Lab; doğal formları, objelerin tabiatını ve dönüşümünü husus alan “Kâğıdın Dönüşümü” isimli atölye çalışmalarından ve “Sanatçılarla İleri Dönüşüm Atölyeleri” başlıklı etkinliklerinden oluşuyor. Bu atölyelerde iştirakçiler, farklı uygulama alanlarından sanatçı ve tasarımcılarla, kullanım mühleti dolmuş objelerin sanat materyaline ya da tasarım eserlerine dönüşüm sistemlerini ve olasılıklarını araştırıyor.

İrfan Önürmen ile Tüllerden Resimler

Tarih ve saat: 30 Eylül 2023, Cumartesi 13.00–16.00

Yer: Eco Arka Lab

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen