Paz. May 5th, 2024


Kaspersky araştırmacıları tarafından yalnızca geçtiğimiz yıl 500 milyondan fazla uydurma web sitesine yönelik erişim teşebbüsü tespit edildi. Bu arka niyetli tasarlanmış web siteleri, siber hatalıların hassas dataları toplamasına ve muteber markaların prestijini kullanarak kurbanların itimadını istismar etmesine imkan tanıyor. Markanın prestijini bu üzere taklit taarruzlarından korumak için şirketlerin bilhassa web siteleri, toplumsal ağlar ve pazar yerleri üzere çevrimiçi alanlarda işlerinin güvenliğine çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence, kurumlara dijital ayak izleri hakkında içgörü sağlayarak potansiyel güvenlik risklerini ve açıklarını belirlemelerine imkan tanıyan bir tehdit istihbaratı hizmeti olarak sunuluyor. Güncellenen tahlil artık Facebook, Snapchat, Instagram ve Twitter’daki uydurma hesapların yanı sıra AppStore ve Google Play’deki düzmece uygulamaları da izleyebiliyor, tespit edebiliyor ve kaldırabiliyor.

Siber hatalılar, kullanıcıları hedeflemenin alternatif bir yolu olarak toplumsal ağlar ve taşınabilir platformlardaki profilleri taklit ederek yahut çalmaya çalışarak şirketleri taklit etme yoluna gidiyor. Böylelikle uydurma eserler satabiliyor yahut müşteri dayanak yetkilisi üzere davranarak kullanıcıları hassas bilgileri ifşa etmeye yahut berbat gayeli web sitelerini ziyaret etmeye ikna etmeye çalışabiliyor. Yöneticiler de bu biçim taarruzların cazip bir gayesini oluşturuyor. Bu bireylerin kimliğini taklit etmek, dezenformasyonun ve gelişmiş kimlik avı kampanyalarının yayılmasına yardımcı oluyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence, herkese açık çevrimiçi kaynakları izleyerek ve şirketlere muhtemel makus gayeli etkinlikler hakkında detaylı bilgi sağlayarak, işletmelerin kelam konusu tehditleri kullanıcılarını, markalarını ve gelirlerini olumsuz etkilemeden evvel belirlemelerine ve ortadan kaldırmalarına yardımcı oluyor.

Hizmet, bu yılın başlarında marka şirket isimlerini, çevrimiçi hizmetleri ve ticari markaları maksat alan kimlik avı web sitelerini izlemeye yardımcı olan Maksatlı Kimlik Avı için gerçek vakitli ihtarlar eklenerek daha da geliştirildi.

Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbaratı Başkanı Yulia Novikova, şunları söyledi: “Takedown hizmetiyle güçlendirilen Kaspersky Digital Footprint Intelligence, işletmelere markalarını müdafaaları için daha fazla fırsat sunuyor. Kaspersky Threat Intelligence portföyündeki başka eserlerle birlikte bu hizmet, potansiyel tehditler ve güvenlik açıkları hakkında aksiyona geçirilebilir istihbarat sağlayarak kurumların güvenliğini güzelleştirmelerine yardımcı olmak için tüm tecrübelerimizi bir ortaya getiriyor.” 

Kaspersky Digital Footprint Intelligence hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu hizmet hakkında bilgi almak için [email protected] adresinden Kaspersky ile irtibata geçebilirsiniz.

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş global bir siber güvenlik ve dijital saklılık şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelinde işletmeleri, kritik altyapıları, hükümetleri ve tüketicileri korumak için daima olarak yenilikçi tahlillere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle çaba etmek için önde gelen uç nokta müdafaası, özel güvenlik eserleri ve hizmetleri ile Siber Bağışıklık tahlillerini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunmaktadır ve şirket 220.000’den fazla kurumsal müşterinin kendileri için en kıymetli olanı müdafaalarına yardımcı oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen