Cts. Nis 27th, 2024

Apple’ın katlanabilir bir iPhone üzerinde çalışıyor olabileceğine dair söylentiler olsa da, asıl amacı yuvarlanabilir ekranlı bir iPhone da olabilir. Ortaya çıkan bir patent başvurusuna göre, Apple’ın planladığı yuvarlanabilir ekranlı cihaz, kullanılmadığında rulo halinde sarılabiliyor. Ekran, düz bir durumdan rulo haline getirilmek için, panelinin üzerini örten bir şeffaf koruyucu tabaka kullanıyor. Bu koruyucu tabakanın içindeyse bir cam tabakası bulunabileceği ve inceltilerek ekranın sarılmasını kolaylaştırabileceği belirtiliyor.

Apple’ın yuvarlanabilir ekranlı bir cihaz için ilk kez başvuruda bulunmadığı da belirtiliyor. Mayıs ayında, insanların ekranı büyütmek veya küçültmek için uçlarını çekebilecekleri yuvarlanabilir bir cihaz olasılığı üzerinde duruluyordu.

Patent başvurusunda, ekranın büküldüğünde nasıl çalışacağı ve hasar görmeden işlevini sürdürebileceği konusu da açıklandı. Ekranın bükülebilir olmasını sağlamak için cam tabakasının dış yüzeyine basınç uygulanabileceği, böylelikle ekranın sarılması sırasında zarar görmesinin önüne geçileceği kaydedildi.

Ancak Apple’ın yakın gelecekte herhangi bir zaman için yuvarlanabilir ekranlı bir iPhone planladığını söylemek kolay değil. Yine de en azından şirketin bu olasılığı düşündüğünü artık biliyoruz. Diğer şirketler de aynı şeyi düşünüyor. Samsung ve LG, ana işlevleri TV’ler için olmasına rağmen, yuvarlanabilir panelleri çoktan tanıttı; kullanıcılar içeriği izlemek için ekranı açabiliyor, ardından geri çekebiliyordu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen