Cts. Eki 19th, 2024

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Ovacık Mahallesi’nde üretimine devam edilen buz pateni pistinin üstü özel nano teknoloji blackout branda ile kapatıldı.

Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan pistte ağır bir çalışma yürüten gruplar etraf düzenleme çalışmalarına da devam ediyor. Buz pistinin inşa edildiği 5 bin metrekarelik spor kompleksinde tenis kortu, skatepark, çocuk oyun alanı, fitness ve dinlenme alanlarının imali da eş vakitli olarak sürdürülüyor.

‘Doğal buz’ sistemiyle kalıcı buz pateni pisti olma özelliği de taşıyacak olan tesisi kısa vakitte tamamlayacaklarını söyleyen Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok şu bilgileri paylaştı:

“Her seansta 70 kişinin faydalanabileceği tesisimiz hazırlık alanı ve buz pistinin bulunduğu 2 kısımdan oluşacak. 50 metrekarelik birinci kısımda atletlerimiz kask, paten ve dizlik üzere ekipmanlarını hazırlayacaklar. 300 metrekarelik ikinci kısımda ise buz pisti yer alacak. Yarım küre halindeki mimariye sahip dome çadırlı buz pistimiz 10 metrelik yüksekliğiyle ferah bir ortam ve muntazam bir akustik sunacak. Rüzgâr ve kar yükü direnci yüksek olan bu pist birebir vakitte atletlere inançlı bir ortam sağlayacak.” ​

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen