Cum. Eki 18th, 2024

Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde düzgünleştirme çalışmaları yapacaklarını bildirdi.
Sokak hayvanlarına verdiği bedelin üzerine bedel katmaya devam eden Kemer Belediyesi, Kuzdere Mahallesindeki belediye hizmet alanındaki hayvan barınağında uygunlaştırma çalışmaları yapacak.
Söz konusu projeyle ilgili barınakta yapılan toplantıya Belediye Lideri Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Belediye Lider Yardımcısı Baki Yalın, Sıhhat İşleri Müdürü Özden Sayındaş, Veteriner Doktor Fevzi Uzun ve barınak çalışanları katıldı.
Veteriner doktor Uzun, toplantı sırasında Lider Topaloğlu’na barınağın işleyişi ve barınakta yapılması planlanan yenileme çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
Topaloğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, barınağın çok eski olduğunu belirterek, barınakta bulunan hayvan sayısının da hayli fazla olduğunu söyledi.
Barınaktaki hayvanların hayat kaidelerini daha uygun hale getirmek için proje başlattıklarını söz eden Topaloğlu, “Hayvanların ömür kaidelerini düzgünleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yerden başlayacağız. Barınakta çalışan arkadaşlarımız buradaki hayvanlara kendi yavruları üzere bakıyor. Can dostlarımızın hayat kurallarını en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz.” dedi.
Topaloğlu, hayvanlar için destek için mama alımı da yapacaklarını anlatarak, “Hayvanlarımızı hem kısırlaştırıyoruz hem de sahiplendiriyoruz. Yapacağımız proje sonrası hayvanlara hoş bir ömür alanı sunacağız. Her hayvana farklı bir kafes yapacağız. Birinci etapta yaklaşık 70 tane kafes yapılacak. Kafeste hayvanların suyunun ve yeminin olacağı yerler başka olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Veteriner Tabip Uzun ise yeni yasa sonrası barınakta oluşabilecek ezaları gidermek gayeli yeni kafes sistemleri yapılması gerektiğini söyledi.
Hayvanların daha rahat denetim altında olması için çalıştıklarını anlatan Uzun, “Hasta ve tehlike arz eden hayvanların denetimini daha rahat sağlamak istiyoruz. Barınak genelinde de düzgünleştirme çalışmaları yapacağız. Kapalı alanları genişleteceğiz. Takviyelerinden ötürü Liderimiz Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum.” tabirlerine yer verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen