Cts. Nis 27th, 2024


Kocaeli’nin yetişkin eğitimindeki kıymetli kurumu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) yeni devir öncesinde paydaşları ile bir ortaya gelerek geçmiş periyodun değerlendirmesini ve yeni devir iş birliği bahisleri hakkında görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Kurs merkezi yöneticileri ve eğitmenlerle gerçekleştirilen toplantılarda yeni periyot öncesi yapılması gerekenleri gözden geçiren KO-MEK, son olarak Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Ekiz’in yanı sıra 12 ilçe Ulusal Eğitim ve ilçe Halk Eğitim Müdürlerinin eksiksiz iştirak sağladığı toplantıda durum değerlendirmesi yaparak yeni periyot maksatlarını görüştü.

 

YENİ DEVRİN DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Toplantıya konut sahipliği yapan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Şenol Pekgöz konuşmasında öncelikle yeni periyodun paydaşlara iyi olmasını dileyerek yeni devirde tüm kurumların iş birliklerini daha da güçlendirerek yetişkin eğitiminde yeni muvaffakiyetler elde edileceğini belirtti. Daima birlikte ve irtibat halinde olunması gerektiğini söz eden Pekgöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin ve KO-MEK’in açtıkları kurslar, insanların ömür kalitesini geliştirerek, düzeylerini yükseltmelerini sağlıyor. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi olarak halkın eğitime büyük kıymet gösteriyoruz” diye söz etti.

 

EKİZ: YENİ DEVİRDE DAHA ÇOK VATANDAŞA ULAŞILMALI

Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Ekiz ise bu cins toplantılarda ileriye dönük çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulması gerektiğini söyledi. Ekiz, “Bu toplantıların biz eğitimciler için son derece yararlı olduğunu düşünüyoruz. Ulusal Eğitim Bakanlığınca alınan kararları görüşüp Kocaeli’nde uygulamak için çalışmalar yapmalıyız. Bizim bu manada yeni bir gayemiz var şu anda yüzde 8’lerde olan iştirak oranını yüzde 20’lere çıkartarak muvaffakiyet sağlamak istiyoruz’’ kelamlarıyla yeni devrin güzel olması temennisinde bulundu.

 

KO-MEK 18 EYLÜL DE BAŞLIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında (KO-MEK) yeni eğitim periyodu 18 Eylül Pazartesi günü prestiji ile kapılarını açıyor. Yeni eğitim devrinde eğitimler 12 ilçede ve 44 kurs merkezinde toplamda 375 branşta gerçekleştiriliyor. Toplamda 838.477 bireye eğitim veren KO-MEK’te yeni periyotta, yeni projelerle birlikte daha fazla kursiyere eğitim vererek sertifikalandırmak hedeflenmekte.

 

BAŞVURULAR KO-MEK.ORG ADRESİNE

KO-MEK eğitimlerinden fiyatsız yararlanmak isteyen vatandaşlar müracaatlarını her vakit olduğu üzere KO-MEK’in resmi internet sitesi olan komek.org adresi üzerinden yapabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen