Paz. May 5th, 2024


7 gün 24 saat acil durumlara karşı hizmette olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ulusal ve memleketler arası çapta birçok projeye de imza atıyor. Kocaeli İtfaiyesi, afetlere hazırlık ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili toplumu dirençli hale getirmek ismine Gebze Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde, memleketler arası bir proje olan READY4DISASTERS (Yangın, Sel ve Heyelan Risklerine Karşı Farkındalık ve Hazırlık Yoluyla Sağlam Topluluklar Projesi) kapsamında çalışmalara devam ediyor. Projede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yanı sıra Kocaeli AFAD, Lares Ve Traınıng 2000 (İtalya), Olıkolıkıgos (Yunanistan), Digiway (Gürcistan) yer alıyor.

 

İTALYA’DA TOPLANTI

Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Foroglio kentinde düzenlenen proje ortaklar toplantısına İtfaiye Dairesi Lideri Ömer İslamoğlu başkanlığında itfaiye heyeti katıldı. Bu tip projeler sayesinde, ülkemizde muhtemel afetlerde oluşabilecek ziyanların en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

KİTAPLAR HAZIRLANACAK

Proje kapsamında gönüllülerin yangın, sel ve heyelan risklerine karşı farkındalık ve hazırlık yoluyla dirençli topluluklara sahip olmaları için eğitim araçları geliştiriliyor. READY4DISasters, afetler konusunda daha şuurlu beşerlerle afetler için gönüllülük sistemi içinde yetişkinlere, çeşitli vatandaş kümelerine gerekli araç ve gereçleri sağlamayı amaçlanıyor. Afetlerin Oluşumu ve Tesiri, Sel Felaketleri, Heyelan Felaketi, Yangınla İlgili Afetler, Kurtarma/Kurtarma Ekipmanları (Su Baskını, Yangın, Heyelan için), Önleyici Faaliyetlerin Teşvik Edilmesi, Dayanıklılık Ölçümleri/Göstergesi, Sivil Müdafaada Avrupa Düzeneği başlıklarında kitaplar hazırlanacak. Yangın, Sel ve Toprak Kayması ile ilgili 3 adet Taşınabilir Oyun geliştirilecek, 1 adet Online Eğitim Sistemi (Web Sitesi) hazırlanacak, İtalya, Gürcistan, Yunanistan ve Türkiye’den 10 istekli 3 günlük afet eğitimi alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen