Paz. May 5th, 2024


Narlıdere Belediyesi Tarihi Kültür Meskeni, Berlin Alevi Toplumu Cemevi tertibiyle İzmir’e gelen üniversite öğrencilerini ağırladı. Lider Engin, “Gençlerimiz hem Yukarıköy’ü hem Kültür Konutumuzu ziyaret ederek çok pahalı bilgiler öğrendiler. Tüm vatandaşlarımızı her geçen gün daha çok konuğumuzu ağırladığımız Yukarıköy’e ve Kültür Konutumuza bekliyoruz” diye konuştu.

Narlıdere’nin ayakta kalan en eski binası olan ve Tahtacı Türkmenlerinin gelenek-göreneklerinin anlatıldığı Kültür Konutu, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Tarihi Yukarıköy’de yer alan Kültür Evi’nin son konukları, Berlin Alevi Toplumu Cemevi tertibiyle İzmir’e gelen üniversite öğrencileri oldu. Kültür ve inanç programı kapsamında, Narlıdere Cem Evi’nden gelen gençlerle birlikte Narlıdere Kültür Evi’ni ziyaret eden konuklar, Tahtacı Türkmenlerin kültürünü öğrenerek tarihi bir seyahate çıktı. Merak ettikleri bahisler hakkında Kültür Konutu işçisinden bilgi alan gençler, Tahtacı Türkmenlerin günlük hayatına dair her şeyi öğrenme fırsatı buldu. Yurtdışından gelen gençlere rehberlik eden Seyit Ali Türkmen, “Yurt dışından Narlıdere’ye gelen gençlerimiz Tarihi Kültür Evi’ni ziyaret ederek kendi kültürlerini keşfetme imkânı buldu. Bizi Yukarıköy’de ağırlayan Narlıdere Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

GEÇMİŞİ GELECEĞE GENÇLER TAŞIYACAK

Narlıdere Belediye Lideri Ali Engin, “Gençlerimizin tarihimize ve kültürümüze sahip çıktığını görmek bizi keyifli ediyor. Geçmişten gelen bu mirası geleceğe gençlerimiz taşıyacak. Biz de onlara her vakit takviye olacağız. Gençlerimiz hem Yukarıköy’ü hem Kültür Konutumuzu ziyaret ederek çok pahalı bilgiler öğrendiler. Tüm vatandaşlarımızı her geçen gün daha çok konuğumuzu ağırladığımız Yukarıköy’e ve Kültür Konutumuza bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen