Pts. May 6th, 2024


Konak Belediyesi, Türkiye Bilişim Ödülleri’nin e-Belediyecilik kategorisinde ödül aldı.

Konak Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Bilişim Ödülleri’nde e-Belediyecilik kategorisinde ödül alan üç belediyeden biri oldu. Konak Belediyesi, kamu ve özel kesimin bilişim teknolojileri alanındaki başarılı proje ve çalışmalarının ödüllendirilmesi emeliyle düzenlenen aktiflikte, ‘Farkındalık, İklim ve Etraf İçin Stratejik İştirak (SPACE) Projesi’yle mükafata layık görüldü.

 

50 farklı proje başvurdu

Bu yıl “Kamuda Bilişimle Dönüşüm” ana temasıyla düzenlenen aktifliğe kamu kurumları 50 farklı projeyle başvurdu. Finale kalmaya hak kazanan 15 proje, beş kategoride değerlendirildi. e-Belediyecilik kategorisinde yarışan Konak Belediyesi, Bağcılar ve Seyhan belediyeleriyle birlikte mükafata layık görülen üç belediyeden biri oldu. Konak Belediyesi’ne mükafatı 19 Eylül’de Ankara’da, Güç Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) yapılan merasimle takdim edildi.

 

AB’den hibe aldı

Konak Belediyesi’ne ödül getiren “Farkındalık, İklim ve Etraf İçin Stratejik Paydaşlık (SPACE) Projesi”, hibe almaya hak kazanmış bir Avrupa Birliği (AB) projesi. Proje, Türkiye’de ve Avrupa’da âlâ uygulama örnekleri olan 20 mahallî idarenin iştirakiyle Konak’ta bir iklim doruğu organize edilmesini, bilhassa çocuklara ve gençlere iklim ve etrafla ilgili mevzularda eğitimler verilmesi hedefiyle “İklim Eğitim Merkezi” kurulmasını kapsıyor. Proje kapsamında Toplumsal İklim Derneği, Almanya Hamm ve İtalya Saluzzo belediyelerinin işbirliğiyle iklim ve etrafla ilgili yeterli uygulama örneklerinin yerinde incelenmesi de hedefleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen