Sal. May 14th, 2024


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Şenlikleri kapsamında düzenlenecek 20. Memleketler arası Konya Mistik Müzik Şenliği Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla 23-30 Eylül tarihleri ortasında gerçekleşecek. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, konserlerden stantlara, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar çok sayıda aktifliğin yer alacağı şenliğe Konya’dan ve Konya’dan dışından herkesi davet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla düzenleyeceği 20. Memleketler arası Konya Mistik Müzik Şenliği 23 Eylül’de sanatseverlere kapılarını açıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya’nın binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere konut sahipliği yaptığını tabir ederek bugün de üstlendiği tarihi misyonla hala farklı kültürlerin buluşma noktası olmaya devam ettiğini söyledi.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Şenlikleri kapsamında düzenlenen Memleketler arası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 20’ncisinin sanatseverle buluşacağını kaydeden Lider Altay, “Konserlerden stantlara, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar çok sayıda aktifliğin yer alacağı şenliğin açılışı Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek. Açılış sonrası Mevlana Meydanı’nda 250 semazenin tıpkı anda gerçekleştireceği sema ayini icra edilecek. Mistik Müzik Şenliği; bir müzik şenliği olmasının çok ötesinde; farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden gelen sanatkarların, tüm dünyaya barış ve müsamaha iletisi vereceği bir buluşma olacak. Bu vesileyle Konya’dan ve Konya dışından tüm vatandaşlarımızı hem kentimizin hoşluklarını yakından görmeye hem de Mistik Müzik Şenliğimize davet ediyorum. Takviyeleri için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye başta olmak üzere Afrika’dan, Orta Doğu’dan ve Türk coğrafyalarından kümelerin ve sanatkarların iştirakiyle birbirinden özel konserlere ve etkinliklere sahne olacak 20. Milletlerarası Konya Mistik Müzik Şenliği için ayrıntılı bilgilere “mistik.kulturyolufestivalleri.com” adresinden ulaşılabiliyor.

 

FESTİVAL 30 EYÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi, 30 Eylül Cumartesi gününe kadar sanatseverlerle buluşacak şenlik kapsamında; Büyükşehir Taş Bina’da Milletlerarası İslam Sanatları Standı, Kayalıpark’ta El Sanatları-Workshop, Büyükşehir Taş Bina Kültür Sanat’ta Geçmişten Günümüze Konya Fotoğraf Standı, Karatay Medresesi’nde Selçuklu Kostümleri Standı, Zafer Meydanı’nda Sokak Müzikleri ve Kültürpark Amfi Tiyatro’da Çocuk Aktiflikleri gerçekleştirecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen