Sal. Nis 30th, 2024


Konak Belediyesi’nin bu yıl 17’ncisini düzenlediği Halk Oyunları Şenliği’nde konuşan Lider Batur, Anadolu’nun her yöresinden halk oyunları sergileyen takımları kutladı ve “Çünkü Ulu Liderimizin bize emanet ettiği cumhuriyeti, O’nun prensiplerini gelecek jenerasyonlara en hoş formda taşıyacağız. Konak’ta her şey hoş olacak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz Konak, yükselen yıldız… Daha da yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

Konak Belediyesi’nin gelenek haline gelen ve yıl uzunluğu heyecanla beklenen Halk Oyunları Şenliği 17’nci kere merhaba dedi. 7’dn 77’ye halk dansçılarının sahnede Anadolu’nun her yöresinden halk oyunlarını sergilediği şölene konut sahibi Konak Belediye Lideri Abdül Batur’la birlikte Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve eşi Nihal Görgülüarslan, CHP Konak İlçe Lideri Ozan Ali İlgazi ve Konak Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. İktisat Üniversitesi Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen gecede Zeybek oyunundan misket havasına, Kafkas’tan Üsküp’e her yöreden ve cinsten halk oyunları sergilendi. Geceye damga vuran grup ise yıllardır olduğu üzere bu yıl da Pak Kalpler Down Sendromu Derneği çocukları oldu.

 “Yükselen Yıldız Konak”

17. Halk Oyunları Şenliği’nde Pak Kalpler Down Sendromu Derneği takımına madalyalarını takan ve bir konuşma yapan Konak Belediye Lideri Abdül Batur, “Birlikte Konak” vurgusu yaptı. Lider Batur, Konak için daima birlikte, omuz omuza çalıştıklarını lisana getirerek, “Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bize emanet ettiği cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü. 100’üncü yılda Konak Belediyesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizde Konaklı hemşehrilerimizle bir ortada olacağız. Zira Ulu Liderimizin bize emanet ettiği cumhuriyeti, O’nun prensiplerini gelecek nesillere en hoş halde taşıyacağız. Konak’ta her şey hoş olacak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Konak, birlikte hoş. Pahalı Kaymakamımız Gökhan Görgülüarslan’ın verdiği dayanakla, Meclis üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyoruz. Konak, yükselen yıldız… Daha da yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen