Cts. May 4th, 2024


Maxion İnci Jant Kümesi, 2022 yılında gösterdiği 372 milyon dolarlık üstün ihracat performansı ile Uludağ Otomotiv Sanayisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü. 

 

Türk otomotiv sanayisinin lokomotif şirketlerinden Maxion İnci Jant Kümesi, Türkiye otomotiv sanayisinin ihracattaki tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Sanayisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü. 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapan küme, 13 milyon jant üretim kapasitesi ile Türkiye iktisadına katkı sunmaya devam ediyor. Kümenin yaptığı ihracat cirosunun yüzde 70’ini oluşturuyor.  

OİB İdare Heyeti Lideri Baran Çelik’in konut sahipliğinde düzenlenen ödül merasiminde, Maxion İnci A.Ş. ve Maxion Jantaş A.Ş ismine mükafatı Maxion Wheels Türkiye Satış ve Avrupa Ticari Araç Satış Yöneticisi İshak Şikar almıştır.

Maxion İnci ve Maxion Jantaş İdare Heyeti Lideri Mustafa Zaim, küme olarak ödül almaktan ötürü gurur duyduklarını belirterek, “2022 yılında 372 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Avrupa’nın tek lokasyonda, bünyesindeki toplam 5 fabrika ile binek, hafif ticari ve ağır vasıta ticari araçlar için üretim yapan en büyük jant üreticisiyiz. Hem Türkiye’de hem de küresel yapımızın içinde, üretimimiz ve sürdürülebilir iş modelimizle birçok ‘ilk’e imza atarak Türkiye’nin ihracatını ve münasebetiyle ülke iktisadını destekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen