Cum. May 17th, 2024

Sosyal medyada gezinirken ya da sokakta dolaşırken etkili bir izlenim bırakmak için tasarlanan H&M Studio 2023 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu, ihtişamlı vücut hatlarına sahip Hollywood’un Altın Çağı tanrıçalarından ve günümüzün mega yıldızlarından ilham alıyor.

Sokak stilinin kendini ifade etme fırsatı olarak görüldüğü yeni ikon nesil için tasarlanan koleksiyon, günlük hayatta giyilebilirlik ile göz alıcı ihtişamı birbirine harmanlıyor.

ANAHTAR PARÇALAR
Kadınlar için tasarlanan iddialı gece kıyafetleri, oversized trençkot, zamansız deri biker ceket ve rahat suni kürk mont ihtişamlı stilinizi yansıtmaya devam etmenizi sağlayacak. Aynı şekilde, göz alıcı desenlerle basılmış olan cool-girl jean pantolonlar ve oversized rahat eşofmanlar, minimum çabayla maksimum zarafete ulaşmanızı vaat ediyor.

“Bu koleksiyon kırmızı halıda giyilebilecek iddialı bir elbiseden, yıllarca giyilebilecek zamansız bir deri cekete kadar oldukça özel bir seçki sunuyor” diyor H&M kreatif danışmanı Ann Sofie Johansson.

AKSESUARLAR
Siyah kutu şeklinde dana derisi bilekte botlar, devasa güneş gözlükleri, büyük küpeler, suni elmas süslemeli dantelli iç çamaşırları ve dudak baskılı mayolar her türlü görünüme şıklık katıyor.

“Tasarım ekibi olarak, yıldız adaylarının hala sosyal medyada olduklarını bilerek günlük rutinlerinde giydikleri kıyafetler ilgimizi çekti,’’
diyor H&M Studio’nun konsept tasarımcısı Linda Wikell ve ekliyor “Gece ve gündüz şıklığı için kullanılabilecek heyecan verici ve enerjik bir koleksiyon sunmak istedik.”

KUMAŞLAR
Fuşya ve parlak mavi gibi iddialı renklerden siyah, beyaz ve bej gibi sade nötr renklere yer verilen koleksiyondaki her ürün, organik pamuk, geri dönüştürülmüş polyester ve Naia Renew dahil olmak üzere sürdürülebilir materyaller kullanılmıştır. Kumaşlar %60 sürdürülebilir kaynaklı odun hamurundan ve %40 geri dönüştürülmüş atık materyallarden üretilen döngüsel bir elyaftan yapılmıştır. Kromsuz deri kullanılarak üretilen dış giyim kıyafetleri ve ayakkabılar her sezon dayanacak sağlamlıkla tasarlanarak uzun ömürlülüğe vurgu yapıyor.

H&M Studio’nun baskı tasarımcısı Moa Bartling ise baskı detaylarını şöyle açıklıyor, “Bu sezonun baskılarında sahnelerden ve perdelerinin ihtişamlı görünümlerinden ilham aldık. Günlük hayattaki ‘performans’ fikrini ve bir yıldızın sahnedeki kişiliği ile perdeler kapandıktan sonraki sahne arkasındaki davranışları arasındaki farkı araştırdık.’’

DARBELİ DÜĞMELER
Her ikisi de organik ve tüketim sonrası atık pamuk karışımından üretilen oversized yelek ve yüksek belli maksi etek, elde dikilmiş yüzlerce düğmeyle süslendi. Düğmeler, H&M Group ile sosyal girişim Hasiru Dala Innovations arasında devam eden bir ortaklığın parçası olarak Bengaluru’nun çöp toplayıcıları tarafından tedarik edilen ve Hindistan’daki sokaklardan geri kazanılan dönüştürülmüş plastikten yapılmıştır. Bu program çalışmalarıyla yerel atık toplayıcılarına istikrarlı bir gelir ve daha iyi geçim fırsatları sağlamayı amaçlıyor.

H&M Studio 2023 İlkbahar / Yaz koleksiyonu, hm.com’da…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen