Paz. Nis 28th, 2024


 

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’i ziyaret etti.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’i ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getiren Lider Böcek, misyonuna yeni atanan Başkonsolos Sergey Vetrik’e de misyonunda muvaffakiyetler diledi. 

YILSONU GAYESİ 15 MİLYON TURİST 

Başkan Böcek, Antalya’nın en çok turist ağırlayan kentler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada 10’uncu sırada yer aldığını söyledi. Bu yıl şu ana kadar 13 milyon turist sayısına ulaştıklarını anlatan Lider Böcek, yılsonu maksadının 15 milyon turist olduğunu tabir etti. Lider Böcek, 10 milyon yerli turistle birlikte 25 milyon konuk ağırladıklarını kaydetti. 

90 BİN RUS KONUT ALDI

Antalya’da Rusça konuşan yaklaşık 200 bin kişi bulunduğunu belirten Lider Böcek, “Konut satın alan 90 bin Rus vatandaşı var. Konyaaltı Belediye Başkanlığı dönemimde Konyaaltı’nda yabancılara özel bir meclis de oluşturmuştuk. Rusya’ya değerli tarım ihracatımız da var” diye konuştu. 25 gün evvel Moskova’da dünya ulaşım doruğuna katıldığını aktaran Lider Muhittin Böcek, temasları kapsamında Güney Moskova İdari Bölgesiyle işbirliği protokolü imzaladığını söyledi. Lider Böcek, Rusya ile kültür, sanat, turizm başta olmak üzere her türlü işbirliğine hazır olduklarını aktardı.  

ANTALYA SEMBOL ŞEHİR

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov, Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’in misyonuna yeni başladığını söz etti. Rusya için Antalya’nın başka bir ehemmiyete ve yere sahip olduğunu söz eden Yerhov, “Antalya Türkiye ve Rusya ortasındaki alakaların sembolü. Sizinle değerli turizm münasebetimiz var. Kültür ve toplumsal alanda da birçok fırsatımız var. Burada on binlerce Rus vatandaşı yaşıyor. Bunların çoğunluğu Türklerle evlenenler ve Rus işadamları” dedi. 

Ziyaretin sonunda karşılıklı ikram alışverişinde bulunuldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen