Cts. Eyl 7th, 2024

TAV Havalimanları İcra Şurası Lideri Sani Şener, DEİK çatısı altında Fransa ve Hırvatistan iş kurullarının akabinde önümüzdeki periyotta Türkiye-Kazakistan İş Kurulu Lideri olarak vazife yapacak. TAV Havalimanları İcra Konseyi Lider Yardımcısı Serkan Kaptan da Türkiye-Letonya İş Kurulu Başkanlığı vazifesini bir devir daha sürdürecek.

Dış Ekonomik Alakalar Şurası (DEİK), İş Kurulları Seçimli Olağan Genel Kurulları’nı gerçekleştirdi. Genel heyette Sani Şener, Türkiye-Kazakistan İş Kurulu Lideri seçildi. TAV Kazakistan Almatı Havalimanı’nı Mayıs 2021’den bu yana işletiyor.

Genel konseyde TAV Havalimanları İcra Şurası Lider Yardımcısı Serkan Kaptan da Türkiye-Letonya İş Kurulu Lideri olarak bir devir daha misyon yapmak üzere seçildi. TAV, Letonya’nın ana giriş kapısı Riga Havalimanı’nda 2010’dan bu yana ticari alanların işletmesini yürütüyor.

TAV Havalimanları İcra Konseyi Lideri Sani Şener “Kazakistan’la Türkiye ortasında uzun bir tarihe dayanan güçlü kültürel ve ekonomik bağlar bulunuyor. Orta Asya’nın iktisat ve nüfus açısından en büyük ülkesi olan Kazakistan, varlıklı güç ve hammadde kaynaklarının yanı sıra Çin’in Nesil ve Yol Projesi’nin en önemli duraklarından biri olarak değerli bir lojistik merkez olma potansiyeline sahip. İş Kurulu olarak Türkiye ve Kazakistan ortasında 2020’de yaklaşık 2,2 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmini orta vadede 10 milyar dolar düzeyine çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Seçimlerde, TAV Havalimanları İcra Şurası Lider Yardımcısı Franck Mereyde de Türkiye-Fransa İş Konseyi’nde Yürütme Şurası Üyesi olarak yer aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen