Cts. Tem 27th, 2024

Yapay zeka ve davranışsal biyometri alanlarında uzmanlaşmış takımıyla kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üreten Securify, fonbulucu hisseye dayalı kitle fonlama platformunda çıktığı yatırım çeşidinde sadece 327 dakikada 1700 yatırımcıdan 11 milyon TL talep topladı. 6 milyon 240 bin TL fon talebi ile çıkılan yatırım tipinde gelen talep Türkiye rekoru oldu. Prof. Dr. Kemal Bıçakcı ve Dr. Yusuf Uzunay’ın 20 yılı aşkın deneyimiyle kurulan Securify’ın yatırım çeşidine nitelikli yatırımcı Serdar Turan liderlik ederken, kampanyaya Ankara Kalkınma Ajansı, fonbulucu Teşebbüsçü Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), Reinves Capital ve birçok melek ve nitelikli yatırımcı ile platform üyeleri büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, 2022 yılının birinci kitle fonlama kampanyasını Teknopark Ankara teşebbüsü Securify ile başlattı. fonbulucu’da yılın birinci yatırım tipine çıkan şirket; yapay zeka ve davranışsal biyometri alanlarında uzmanlaşmış takımıyla kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üzerinde çalışan, kimlik ve erişim idaresinde yenilikçi, sağlam ve kullanıcı dostu eserler geliştiren Securify oldu.Yatırım kampanyası çok süratli başlayan Securify, 327 dakikada hedeflediği ölçüye ulaştı. 24 saat süren yatırım cinsinde toplanan fiyat, yatırımcı sayısı ve fonlanma suratı ile tüm rekorların yeni sahibi Securify girişim şirketi oldu. Securify, yatırım çeşidi sonrasında takımını de büyüterek globalde yeni ufuklara açılacak.

SecurifyID davranışsal biyometri alt yapısıyla tesirli bir siber güvenlik tahlili sağlıyor

SecurifyID; kimlik doğrulama esnasında kullanıcıların klavye tuşlama dinamiği, tarayıcı parmak izi, aygıt ve işletim sistemi özellikleri, vakit bilgisi üzere pek çok datayı yapay zeka algoritmalarıyla işleyerek davranışsal bir kimlik oluşturuyor ve oluşabilecek olan anomalileri gelişmiş bir risk skorlama sistemi ile anında tespit ederek gerekli aksiyonları alıyor. Öteki bir tabirle eser, kullanıcıların bağlam bilgilerini ve davranışlarını tahlil ederek hem de bu tahlili yalnızca giriş esnasındaki kısıtlı bir vakit diliminde değil daima olarak yaparak erişim isteğinde bulunan kimlik hakkında kâfi ispata kavuşmayı mümkün kılıyor. Bu sayede, örneğin mümkün bir toplumsal mühendislik akınında parolanızı çaldırsanız dahi saldırganın sisteme girişi esnasındaki klavye ve dokunuş dinamiği özellikleri sizden farklı olacağı için akın engellenebiliyor. SecurifyID; ülkemizin kritik savunma sanayi kurumları, devlet kurumları, belediyeler, bankacılık ve finans kuruluşları, güç kuruluşları ve özel kuruluşlar tarafından tercih edilmekte olup kurumlar üzerinden 10 binlerce son kullanıcıya hizmet veriyor. Global operasyonları bulunan müşteriler sayesinde hali hazırda 60’tan fazla ülkede faal olarak kullanılıyor.

“SecurifyID 100 yerli ve ulusal bir ürün”

SecurifyID’nin büyük ARGE yatırımları sonucu sonuncu hale gelerek 2020 yılı ortalarında piyasaya sürüldüğünü lisana getiren Securify kurucu ortağı Prof. Dr. Kemal Bıçakçı, “Ürünümüz, ticarileşmesinin akabinde piyasada büyük ilgi görerek 1,5 yıl üzere kısa bir müddette yalnızca lisans satışlarında 253’lük bir büyüme ile toplamda 2,2 milyon TL lisans cirosuna ulaştı ve şirket ciromuzun son 2 yılda 4 milyon TL’nin üzerine çıkmasını sağladı. Geçen kısa müddette Turkcell ile Vodafone tarafından satın alınan ve Türk Telekom’da da POC ortamında kurularak satış sürecini devam ettiren eserimiz böylelikle Türkiye’nin üç büyük operatörü ile çalışan tek kimlik ve erişim idare sistemi olma muvaffakiyetini gösterdi. Bu yatırım çeşidine iştirakimizin esas gayesi, büyük bir emekle 100 ulusal olarak geliştirdiğimiz ve yurt dışı patent müracaatında bulunduğumuz SecurifyID ile Türkiye’de yakaladığımız başarıyı kıymetli yatırımcılarımızın dayanağı ile küresele taşımak ve dünyanın başkan kimlik ve erişim idare sistemlerinden birisi olmaktı. Bize yatırım yapan binlerce insanın itimadıyla bu gaye doğrultusunda süratli bir halde ilerleyeceğiz” dedi.

“Bir teşebbüsün başarılı olmasında 3T kuralı vardır, Securify 3’ünde de epeyce başarılı”

Yatırım tipi kampanyasının başkan yatırımcısı Serdar Turan, “Girişimcilik literatürüne geçen ve bir teşebbüsün başarılı olmasında 3T kuralı vardır: Trend, Technology, Team. Securify, bu üç temel kuralın tümünde epeyce başarılı. Kimlik ve erişim idaresi, bilhassa pandemiyle de birlikte dünyada hayli tanınan olan ve gereksinim duyulan bir alan. Teknoloji tarafında ise şahsen teknik olarak eserlerini inceledim, ülkemizden unicorn olarak çıkmaya aday bir eser olduğunu düşünüyorum. Grup konusunda da teknik yetkinlik, deneyim ve irtibat dinamikleri konusunda çok uygun olduklarını gördüm. Hasebiyle Amerika’daki exit’imden sonra ülkemizden yeni muvaffakiyet öyküleri çıkarmak ismine bu yatırımı yapmaya karar verdim. Tüm ekosistemimize iyi olsun” sözlerini kullandı.

“Bakanlık ve kalkınma ajansları genel müdürlüğü olarak ekosistemimize yatırım yapmaya süratle devam ediyoruz”

fonbulucu YouTube kanalında, yatırım çeşidinden bir gün evvelki canlı yayına katılarak Securify teşebbüsü ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın yatırımı hakkında konuşan Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Kalkınma Ajansları Uyum Dairesi Lideri Filiz Alsaç, “Bakanlığımız ve kalkınma ajansları genel müdürlüğümüz olarak girişimcilik ekosistemimizi geliştirecek faaliyetlerimizi tüm süratiyle sürdürürken, bir yandan da kalkınma ajanslarımız aracılığıyla teşebbüslere yatırımlar yapılmasını sonuna kadar destekliyoruz. Bu doğrultuda Ankara Kalkınma Ajansının katıldığı yatırım cinslerinden memnuniyet duyuyoruz. En değerli odaklarımızdan biri olan “siber güvenlik” odağında yerli ve ulusal bir eser geliştirerek büyük işler başaran Securify’ı aldığı yatırımdan dolayı de tebrik ediyor ve dünyada da ülkemizi en âlâ biçimde temsil edeceklerine gönülden inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Üretim ve istihdam lakin gerçek bölümün desteklenmesi ile gelişecek”

Yatırım çeşidi hakkında konuşan fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, “Ülkemizde üretim ve istihdamın lakin gerçek dalın desteklenmesi ile gelişebileceğine inanan bir kitle fonlama platformu olarak 2022’ye yesyeni bir heyecanla girdik. Bu yılki maksadımız en az 40 teşebbüsümüzü finansmana ulaştırmak ve en az 150 milyon TL’lik fonlama gerçekleştirerek ekosistemin büyümesine artan bir süratle katkıda bulunmak. Bu hedef doğrultusunda, yılın birinci yatırım cinsinde şimdiye kadar gerçekleşen en yüksek meblağla fonlamaya çıkan ve başarılı olan teşebbüsümüz Securify’ı kutluyor ve globaldeki büyümelerine eşlik edeceğimiz için memnunluk duyuyoruz” kelamlarını kaydetti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen