Pts. May 13th, 2024


CharIN; Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülüğünde Kablosuz Güç Transferi Geliştirme Ekibi’ni kurdu. Grup, elektrikli araçlar için kablosuz şarj tahlillerinin dünya çapında benimsenmesini ve standartlaştırılmasını teşvik ederek problemsiz bir kablosuz şarj tecrübesi sağlamayı amaçlıyor. Bölüm uzmanlarının iştirakine açık olan bu geliştirme grubu, faaliyetlerine Eylül ayında başlayacak.

 

Kablosuz Güç Transferi Geliştirme Ekibi’nin kuruluşu, elektrikli araçlar için meselesiz kablosuz şarj tahlilleri sağlanması gereksinimine dayanıyor. Bu alandaki boşluklar, araç yepyeni ekipman üreticileri (OEM) için zorluklar teşkil ederken, kablosuz şarjın süratle benimsenmesine de pürüz oluşturuyor. Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülüğünde kurulan CharIN Geliştirme Takımı, bu boşlukları vaktinde kapatarak kablosuz güç aktarma teknolojisinin gelişen elektrikli mobilite ekosistemine başarılı formda entegre edilmesini ve tesirli biçimde kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.

 

CharIN Grubu, statik 11 kW şarj sistemine odaklanarak araçların şarj edilmesine yönelik kablosuz güç transferi (WPT) teknolojisindeki standartların ahenkleştirilmesi için faal olarak çalışacak. CharIN Takımı, mevcut WPT standartlarındaki boşlukları gidererek kesintisiz, verimli ve kozmik kablosuz şarj tahlilleri için bir temel oluşturmayı hedefliyor. Kablosuz şarjın kullanılabileceği durumların belirlenmesi, bu teknolojinin çeşitli elektrikli araç platformlarına entegrasyonunda çok kıymetli bir rol oynayacak. CharIN Takımı, birlikte çalışma prensiplerine yönelik titiz test prosedürleri ve sertifikasyon yönergeleri tanımlayarak, kablosuz şarj tahlillerinin emniyetli, verimli ve farklı platformlarla uyumlu olmasını sağlamayı amaçlıyor. CharIN Grubu, ayrıyeten, kablosuz güç transferiyle ilgili teknolojilerin bir ortada çalışmasının sağlanmasına odaklanacak ve elektrikli araç şarjının geleceği için uyumlu bir ekosistemin gelişimini teşvik edecek.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CharIN e.V. İdare Konseyi Lideri Claas Bracklo, “Yeni CharIN Geliştime Ekibi’nin kurulmasıyla akıllı şarj alanında yeni bir devrin önünü açıyoruz. Bilgiyi paylaşarak ve iş birliğini teşvik ederek kablosuz şarj tahlillerinin sıkıntısız entegrasyonunu destekliyor ve dünya çapında elektrikli araçların geleceğine güç katıyoruz” dedi. 

 

CharIN Ekibi’nin başındaki Thomas Wuerz (Siemens AG) ise “Bu geliştirme grubunu kablosuz şarj seçeneklerini son müşterilere kısa müddet içinde sunabilmek emeliyle kurduk” formunda konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen