Çar. Haz 26th, 2024

Soka Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg biber (tercihen etli)
  • 1/2 (yarım) kg kaymak
  • 150 gram süzme peynir
  • Süt, tuz

Soka Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yıkanmış ve çekirdekleri çıkartılmış olan her bir biberin içine yarım çay kaşığı kadar tuz koyup şayet yapabiliyorsak biraz içini tuzla ovuyoruz. Biberleri bu haliyle mümkünse bir gece bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün içinde su birikmiş ve yumuşamış olan biberlerin içindeki suları boşaltıp aykırı çevirerek kısa bir müddet kurumaya bırakıyoruz.
  3. Uygun bir kasede kaymak ve beyaz peyniri homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Şayet gerekli ise tuz ekleyebiliriz.
  4. Hazırlamış olduğumuz kaymaklı karışımı ister bütün olarak bıraktığımız biberlerin içine dolduruyor, istersek de doğranmış olan biberlerin ortasına bol bol karıştırarak kavanozlara dolduruyoruz.
  5. Biberleri bütün olarak kullanacaksak, kavanozun tabanına ve biberlerin ortasına da tekrar kaymak koyabiliriz, benim kaymağım yetmediği için küçük kavanoza koymadım. 😊
  6. Bir cezvede ısıttığımız ve azıcık tuz eklediğimiz ve yoğurt mayalama kıvamının bir tık üstünde sıcaklığa sahip olan sütü biberlerin üzerine çıkacak kadar döküp kapağını kapatıyoruz.
  7. Bir gece üstü örtülerek oda sıcaklığında bekleyen turşuları buzdolabına kaldırıyoruz. Altına bir mutfak örtüsü serilebilir.
  8. Kavanozu çok doldurduğunuz takdirde fermentasyon esnasında taşabilir. Ortada kapağını açıp, tekrar kapatabilirsiniz.
  9. Bir hafta on gün sonra yenmeye hazır lakin biraz daha uzun beklerse daha uygun olur. Afiyet olsun!.

Soka Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen