Cts. Eki 19th, 2024

Sivil havacılık tarihinin en büyük taşınma operasyonunu bahis alan “Mega Taşınma” belgeseli 16 Ocak 2022 Pazar akşamı saat 21.00’de birinci sefer National Geographic ekranlarında yayınlanacak.

National Geographic, “Mega Taşınma” ile Türkiye’de gerçekleşen sivil havacılık tarihinin en büyük taşınma operasyonunu mevzu alıyor. Türk Hava Yolları grubunun 12 saatte Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmasını takip eden üretimin birinci gösterimi, Feriye Ortaköy’de düzenlenen galada gerçekleştirildi. Tüm COVID-19 tedbirleri alınarak gerçekleşen “Mega Taşınma”nın birinci gösteriminde; Seda Öğretir’in sunumu ve The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner ile Türk Hava Yolları İdare Heyeti ve İcra Komitesi Lideri İlker Aycı’nın açılış konuşmalarıyla National Geographic ve Türk Hava Yolları’nın davetlileri ağırlandı.

“Mega Taşınma”nın lansman gösteriminde konuşan The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner: “National Geographic olarak 130 yılı aşkın müddettir dünyanın en güzel bilim insanları, kâşifleri, fotoğrafçıları ve yapımcılarının ezberleri bozan öyküleriyle cihanı ve dünyamızı keşfediyoruz. Okyanusun en derin noktasından uzayın şimdi gidilmemiş en uç sonlarına kadar varan ezber bozan bilim, teknoloji ve tabiat kıssalarıyla dünya çapında milyonlarca beşere ilham kaynağı oluyoruz. İnsanların içindeki kâşife ilham veren bir kurum olmanın en büyük ayrıcalıklarından biri de, “Mega Taşınma” üzere havacılık tarihinde değerli bir yer tutacak anlara teğe bir şahitlik edebilmek ve bunu milyonlarca izleyicimizle paylaşmak. Bize bu özel seyahatte eşlik eden Türk Hava Yolları’na ve kıymetli çalışanlarına, belgesele imza atan National Geographic grubumuza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Hava Yolları İdare Şurası ve İcra Komitesi Lideri İlker Aycı: “Gerçekleştirdiğimiz taşınma operasyonu, sadece Türkiye’de değil, dünya sivil havacılığı için dönüm noktalarından biri olarak kabul edilebilir. Ülkemiz ve Türk Hava Yolları’nı doruğa taşıma yolunda gerçekleşen bu tarihi operasyonun, dünyanın en önde gelen yayın organlarından olan National Geographic aracılığıyla milyonlarca izleyiciye ulaşacak olmasından ötürü çok memnunuz. 16 Ocak 2022 tarihinde yayınlanacak “Mega Taşınma” belgeselini heyecanla bekliyoruz”diye konuştu.

Sivil havacılık tarihinin en büyük taşınmasına National Geographic’in sarı çerçevesinden bakarak şahit olun

Sadece 12 saatlik bir müddette 33 futbol alanına eş paha 47.300 ton yükündeki gereç ve ekipman mega kent İstanbul’un bir ucundan başkasına taşınabilir mi? İşte, 6 Nisan 2019 gecesi saat 02.00’den başlayarak saat 14.00’e kadar bu güçlü vazifesi tamamlayan Türk Hava Yolları grubunun yaşadığı heyecan dolu saatler; National Geographic tarafından hazırlanan etkileyici “Mega Taşınma” belgeseliyle gözler önüne seriliyor.

Heyecanla karşılanan “Mega Taşınma” belgeselinde kıssası tüm ayrıntılarıyla anlatılan havacılık tarihinin en büyük taşınması, onlarca yıl Türk Hava Yolları’na konut sahipliği yapmış olan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan başlıyor ve yeni açılan İstanbul Havalimanı’nda sonlanıyor. Daha evvel denenmemiş ölçekteki dev taşınma, yolcu uçuşlarında aksama yaşanmaması için yalnızca 12 saatlik rekor bir müddette tamamlanmaya çalışılıyor.National Geographic’in “Mega Taşınma” belgeseli, 16 Ocak 2022 Pazar akşamı saat 21.00’de birinci sefer yayınlanarak izleyicilerle buluşacak.

Bilimin, keşfin ve hikâye anlatımının gücüne inanarak 130 yılı aşkın bir müddettir dünyanın en emniyetli markalarından biri olmayı sürdüren National Geographic’in birbirinden tezli üretimlerini Digiturk, D-Smart, KabloTV, Tivibu, TV+ ve Vodafone TV platformlarından izleyebilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen