Sal. Nis 30th, 2024


Kruvaziyer turizmindeki çalışmaları ile gündemde olan Camelot Maritime, eylül ayının son haftasında ‘Yaza Veda’ aktifliği ile yazın son perdesini kapattı. Birbirinden değerli isimlerin katıldığı ‘Yaza Veda’ etkinliğinde denizcilik kesiminin duayenleri, basının önde gelen isimleri, influencerler, ünlü gastronomi muharrirleri ve iş dünyasının saygın isimleri bir ortaya geldi.

TÜRKİYE’DE BİR BİRİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRDİK, YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK!

Yaza Veda etkinliğinde konuşan Camelot Maritime İdare Heyeti Lideri Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, Camelot Maritime’ın Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten birinci firma olduğunu söyledi. Firma olarak birincilerle anılmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Çavuşoğlu, “Eylül ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde Camelot Maritime mesken sahipliğinde ‘Yaza Veda’ aktifliği gerçekleştirerek yazın son perdesini dostlarımızla kapatmak istedik. Kuruluşumuz olan 2008 yılından bu yana denizcilik dalımıza katma kıymet kazandırmaya uğraş ediyoruz. Bundan sonra da denizcilik alanında yatırımlarımız sürecek” dedi.

AVANTAJLARIMIZI GERÇEK KULLANMALIYIZ

Akdeniz Çanağı’ndaki en kıymetli ülkelerden birini oluşturan Türkiye’nin, kruvaziyer turizmi açısından çok kıymetli bir destinasyonda bulunduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkeyiz. Bakir koylarımız, birbirinden hoş göllerimiz, akarsularımız ve ırmaklarımız var. Bütün bunlar deniz turizmi açısından bir avantaj oluşturuyor. Bu avantajlarımızı gerçek kullanmalıyız. Yatırımlarla Ulu Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de sıkça altını çizdiği üzere “denizci millet, denizci ülke olmalıyız” sözünü kullandı.

YIL SONUNDA 1 MİLYON TURİST AMACIMIZ VAR, REKOR KIRABİLİRİZ!

Konuşmasının devamında Çavuşoğlu şu bilgileri verdi: “2023 yılında Türkiye’nin limanlarına yanaşan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında değerli artış olduğunu görüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi dataları; limanlarımıza gelen kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının geçen yıla oranla rekor kırdığını gösteriyor. 2023 yılını baz aldığımızda; Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayımız Mayıs’ta 176 bin 840’a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükselmiştir. 

Geçen yıl Mayıs-Haziran- Temmuz devrinde ülkemize 341 bin 556 kruvaziyer yolcu gelirken, bu yıl ise tıpkı devirde bu sayı %66,7 artarak 569 bin 280’e ulaştı. Şayet artışlar bu formda yükselmeye devam ederse yıl sonu 1 milyon yolcu sayısını aşmayı bekliyoruz. Bu sayı da cumhuriyet tarihimiz açısından düşündüğümüzde bir rekor demektir.” 

Ülkemizin kıymetli kruvaziyer limanlarına sahip olduğunu belirten Camelot Maritime’ın İdare Heyeti Lideri Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının limanlara nazaran dağılımında birinci 5’i; Kuşadası Limanı, İstanbul Limanları, Çeşme Limanı, Bodrum Limanı ve Çanakkale Limanı’nın oluşturduğunu da kelamlarına ekledi.

BrandistanbulPR Ajans Lideri Hatice Kumalar yaptığı konuşmada, “Camelot Maritime, Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten birinci firma. Camelot Maritime İdare Heyeti Lideri Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’na mesken sahipliğinden ötürü teşekkür ederiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen