Paz. May 5th, 2024


Türkiye Sigorta’nın isim sponsoru olduğu Avrupa basketbolunun en önde gelen liglerinden Türkiye Sigorta Basketbol Muhteşem Ligi’nde yeni dönem heyecanı başlıyor. 2023-2024 sezonu açılış maçında 29 Eylül Cuma günü saat 19:00’da Manisa Büyükşehir Belediyespor – Bahçeşehir Koleji karşı karşıya gelecek.

Türkiye Sigorta Basketbol Harika Ligi 2022-2023 sezonu; 240’ı olağan dönemde, 20’si play-off serisinde olmak üzere toplamda 260 heyecan dolu maça sahne oldu ve toplamda 42.872 sayının atıldığı dönemin sonunda Anadolu Efes şampiyonluk ipini göğüsledi. Türk Telekom’dan Tyrique Daniel Jones olağan dönemde, Anadolu Efes’in yıldız oyuncusu Vasilije Micic ise play-off final serisinde En Pahalı Oyuncu (MVP) mükafatına layık görülürken; geçtiğimiz dönemin Sayı Hükümdarı 36 maçta attığı 660 sayı ile Pınar Karşıyaka’nın yıldız oyuncusu Errick McCollum olmuştu.

Yeni dönemde Türkiye Sigorta Basketbol Üstün Ligi’nde gayret edecek ekiplere muvaffakiyet dileklerini ileten Türkiye Sigorta Genel Müdürü Sayın Taha Çakmak: “İsim sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Sigorta Basketbol Muhteşem Ligi’nin 2022-23 döneminde nefeslerimizi kesen birçok müsabakaya tanıklık ettik. Yeni dönemde da seyir zevki veren müsabakalara şahitlik edeceğimize yürekten inanıyor; bütün ekiplerimize centilmenlik ve rekabet içinde geçecek hoş bir dönem diliyorum. Türkiye Sigorta olarak bu lige ismimizi vermiş olmak, ülkemizin basketbolunun gelişimine katkıda bulunmak bizim için büyük bir onur. Ülkemiz için ehemmiyeti ve birleştirici gücü çok büyük olan Türk Basketbolunu ve bu doğrultuda Türk sporunu her daim desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen