Cts. Nis 27th, 2024

Windows 11’in bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayarda çalışması için en az 4GB RAM gerekiyor. En azından Microsoft’un bize söylediği bu. Ancak, popüler Tiny10 ve Tiny11 Windows OS mod projelerinin arkasındaki geliştirici olan “NTDEV”, Tiny11’in bir sürümünü 4GB’ın altında RAM’e sahip bir bilgisayarda da çalışmasını sağladığını açıkladı.

NTDEV yaptığı Twitter paylaşımında, Görev Yöneticisi’ndeki Windows 11 Performans sekmesinin sadece 176MB RAM ile çalıştığını gösteren bir ekran görüntüsü gösterdi. Bunun “tiny11’in büyük ölçüde kırpılmış bir görüntüsünü” çalıştırmaktan kaynaklandığını belirtirken, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Anlamsız ve gereksiz mi? Kesinlikle! Etkileyici mi? Siz söyleyin.”

NTDEV, bunun yanı sıra YouTube‘da da bilgisayarın bu kadar az miktarda RAM ile çalıştığını gösteren bir video yayınladı. Onu da hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Tiny11‘i denemek isterseniz, Internet Archive’den indirebilirsiniz. Bu sürümü çalıştırmak için Microsoft’tan geçerli bir Windows 11 anahtarına ihtiyacınız olacak. Ayrıca, değiştirilmiş bir Windows 11 ISO‘su yüklemek bilgisayarınızda birçok soruna neden olabilir, bu nedenle bu sürümü indirirken tüm sorumluluğu aldığınızı da unutmayın.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen