Paz. Nis 28th, 2024

İki aydan kısa bir süre içinde iPhone 15’in duyurulması beklenirken, ortaya çıkan yeni maket görüntüleri iPhone 15 tasarımlarına daha yakından bakmamıza imkan tanıyor.

Fotoğraflar, Apple sızıntılarını doğru bir şekilde takip eden Koreli Naver blog kullanıcısı yeux1122’den geldi. Farklı makalelerde paylaşılan görüntüler dört iPhone 15 modelini de gösteriyor: 6.7 inç ekranlı Pro Max ve Plus versiyonları ile 6.1 inç ekranlı normal ve Pro versiyonları.

Bu görüntüler, DSCC analisti olan Ross Young‘ın söyledikleriyle de örtüşüyor. Apple’ın Dynamic Island’ı tüm iPhone 15 modellerine getireceğine ancak ProMotion ve Always-On teknolojilerinin Pro serisine özel olacağına inanılıyor.

Bununla birlikte, bu bir maket olduğu için iPhone’ları çalışırken göremiyoruz, ancak görüntülerden biri dört modelin de aynı Dinamik Ada kesitine sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca, mevcut iPhone 14 modellerini iPhone 15 ile karşılaştıran birkaç görüntü de var.

iPhone 15 Pro Max daha da yuvarlatılmış kenarlara sahip ve titanyum gövdesi nedeniyle kaplaması iPhone 14 Pro Max’teki kadar parlak değil. İlginç bir şekilde, sessize alma düğmesinin yerini alabileceği söylenen dokunmatik eylem tuşu (Action Button) da mevcut.

Bu maket detayları, Twitter kullanıcısı ShrimpApplePro’nun geçmişte Pro modellerinin, Apple Watch’un son versiyonlarına benzer şekilde daha ince çerçevelere ve kavisli kenarlara sahip olacağını söylediği iddialarını da doğruluyor. Koreli Naver blogu yeux1122, iPhone’un ekranının iPhone X’den bu yeni sürüme kadar nasıl değiştiğini gösteren başka bir görselle bunu destekliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen