Paz. Nis 28th, 2024

Yeni iPhone 15 serisinin ön siparişlerinin başlamasıyla birlikte, geçtiğimiz yıl tüm iPhone 14 modellerinin batarya kapasitesini doğru bir şekilde gösteren Çin düzenleyici veri tabanı, tüm yeni iPhone 15 modellerinin batarya ayrıntılarını paylaştı.

iPhone 14, düşük batarya kapasitesi ile iPhone 13 serisi karşılaştırıldığında hayal kırıklığı yaratırken, Apple, yeni modellerde bu bileşeni bir kez daha yükseltti. Bilgiler, dün yeni A17 Pro işlemcisinin Geekbench puanlamasını da keşfeden MySmartPrice tarafından yayınlandı.

İlginç bir şekilde, batarya kapasitesi daha büyük olmasına rağmen Apple, geçtiğimiz yılın telefonlarında uyguladığı önlemlerin aynısını halen uyguluyor gibi gözüküyor. Genellikle şirket, nesiller arasında büyük bir pil ömrü farkı olduğunda bataryayı tanıtımlarında öne çıkarıyor. Birçok kullanıcı iPhone 14 Pro Max’in hızlı tükenen pil ömründen şikayetçi olduğundan, Apple tarafından açıklanmayan bir fark olup olmadığını veya yeni teknolojilerin daha fazla güç tüketip tüketmediğini öğrenmek için cihazların tam olarak kullanıma girmesini beklememiz gerekecek.

Yayınlanan batarya kapasitesi tablosu şu şekilde:

iPhone 15 Pro Max iPhone 14 Pro Max
4,422mAh 4,323mAh
iPhone 15 Pro iPhone 14 Pro
3,274mAh 3,200mAh
iPhone 15 Plus iPhone 14 Plus
4,383mAh 4,325mAh
iPhone 15 iPhone 14
3,349mAh 3,279mAh

Bu tabloya göre en önemli iyileştirmeler iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max’te yaşanmış gibi gözüküyor. Her ne kadar bu batarya artışları kullanıcılara daha fazla enerji sağlamak için yeterli olmasa da, daha büyük bir batarya kapasitesinin hemen her zaman daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

iPhone 15’in resmi çıkış tarihi olan 22 Eylül’de bu telefonlar hakkında daha fazla ayrıntı keşfetmek için biraz daha beklememiz gerekecek. Bataryaların gerçek hayatta nasıl performans gösterdikleri, A17 Pro çipinin avantajları, Smart HDR 5 özellikli yeni kameralar ve hatta Apple’ın geliştirip bahsetmediği diğer bileşenler zaman içerisinde ortaya çıkacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen