Pts. Eyl 16th, 2024

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü grupları, market kontrollerini aralıksız olarak sürdürüyor. Marketlerdeki reyonları tek tek gezen gruplar, besin ve temel tüketim eserlerinde raf ve kasa fiyatları ortasındaki uyuşmazlık dahil birçok bahiste ayrıntılı kontrolde bulunuyor.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü grupları, yeni yılın birinci haftasında gün ve saat belirlemeden ani bir halde yapılan kontrollerde 127 işyerini ziyaret etti.

Son kullanma tarihi, kaldırım işgali, genel paklık, gramaj, raf ve kasa fiyatları ortasındaki uyuşmazlık üzere birçok mevzuda incelemede bulunan gruplar, kontrollerde 24 işletmeye durum tespit tutanağı tanzim etti.

Kusuru ve eksiği tespit edilen 5 işletmeye idari yaptırım karar tutanağı tanzim eden zabıta grupları, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca satışa arz edilen eserlerde fiyat etiketi bulundurmayan ve reyon fiyatı ile kasa fiyatının müşteri aleyhine farklı olması sebebiyle 3 işletmeye de tespit tutanağı düzenleyerek gerekli yasal süreçlerin yapılması emeliyle Nevşehir Ticaret Vilayet Müdürlüğü’ne gönderdi.

Düzenli olarak kent merkezindeki işyerlerinde denetimler yapan Zabıta takımları, kasa fiş ve faturalarını detaylı bir biçimde inceliyor. Reyon etiketi ile kasadaki fiyatları karşılaştıran takımlar, olumsuzluk görülmesi durumunda tutanak tutuyor ve bu tutanak Vilayet Ticaret Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Müdürlük tarafından ise ilgili firma yahut marketlere idari süreç uygulanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen