Çar. May 1st, 2024


Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir’den çıkıp Türk dünyasının ortak mecmualarından biri olan Güfte Edebiyat iş birliği ile bu yıl birincisi gerçekleştirilen Kapadokya Hikaye Günleri, ülkemizin kıymetli öykücü ve akademisyenleri ile edebiyatseverleri bir ortaya getirdi.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Nevşehir Belediyesi Hoş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen Kapadokya Hikaye Günleri, Nevşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran’ın açılış konuşması ile başladı.

Bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri aktiflik ile birlikte edebiyat dünyasının kıymetli müelliflerini Nevşehir’de konuk etmekten memnunluk duyduklarını belirten Savran, “Söz nitekim çok değerli. Medeniyetimizin, insanlık tarihimizin oluşmasında, bugünlere kadar gelmesinde kelamın ve kelamın ustalarının bunu yazıya dökmelerinin çok büyük ehemmiyeti var. Bizler şuanda geçmişimiz ile bilgileri yazılı evraklardan lakin öğrenebiliyoruz. Kelamı yalnızca söylemek yetmiyor, onu ustalıkla yazmak ve daha sonraki jenerasyonlara aktarmak gerekiyor. Bu mevzuda da edebiyatçılarımız, müellifler nitekim büyük bir misyonu üstleniyorlar.” dedi.

Savran’ın konuşmasının akabinde Nevşehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’nın da katıldığı panelin birinci oturumu Selçuk Üniversitesi Rus Lisanı ve Edebiyatı Kısmı Dr. Öğretim Üyesi ve Güfte Edebiyat Tataristan Temsilcisi Alsu Shamsutova’nın oturum başkanlığında gerçekleşti. Oturumda, son yıllarda arka arda yayımladığı kuram kitapları ile genç muharrir adaylarına yol gösteren eleştirmen ve hikaye müellifi Necip Tosun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Yivli ve Güfte Edebiyat Hikaye Editörü Zafer Çarboğa birrer konuşma yaptı.

Panelin ikinci oturumu ise edebiyatımızda son yıllarda yeni bir tıp olarak varlığını kabul ettiren “küçürek öykü” ye ayrıldı. Müellif Sadık Yalsızuçanlar’ın başkanlık ettiği Küçürek Hikaye Oturumu’nda küçürek hikaye muharriri Dilek Özdemir ile küçürek hikaye muharriri ve Güfte Edebiyat Yazı İşleri Sorumlusu Veli Ay konuşmalarını yaptı.

Kapadokya Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi His Oylubaş Kaftar’ın başkanlık ettiği son oturumda ise sırasıyla çocuk ve gençlik edebiyatı muharriri, öykücü Mehmet Fırat Pürselim, şair ve müellif Şifanur Özçelik Sevimli ile ödüllü müellif Esra Kahya konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen