Pts. May 6th, 2024


Avrupalı ve Türk öğrenciler güç, yeşil etraf ve şehircilik planlaması ortak çalışması için bir araya geldi, Çukurova Belediyesi’ni ziyaret etti.

Piri Reis Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Erasmus Plus projesi kapsamında Adana’ya gelen Litvanya ve Sırbistanlı öğrenciler, buradaki öğrenci ve öğretmenlerle bir arada, sürdürülebilir “Enerji, Yeşil Etraf ve Şehircilik Planlaması” isimli KA210 Okul İştirakleri Erasmus projesi değişim programı kapsamında Çukurova İlçesi’nde çalışmalar yaptı. Daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak için bir araya gelen lise öğrencileri, bu kapsamda çevreci projeleri hayata geçiren Çukurova Belediyesi’ni gezerek, müdürlerden bilgi aldı.

Litvanyalı ve Sırbistanlı Lise öğrencileri, Türk arkadaşlarıyla birlikte Erasmus Projesi kapsamında çevre ve yeşil bir dünya için bir ortaya geldi. Piri Reis Anadolu Lisesi’nin karşılıklı davetiyle Adana’ya gelen, öğretmen ve öğrencilerden oluşan küme Çukurova Belediyesi’ni ziyaret ederek, hem çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aldı hem de belediye ve tesislerini gezme talihi yakaladı.

Belediye Lider Yardımcısı İsmail Özgen tarafından ağırlanan ve proje kapsamında etraf, güç ile şehir planlaması hakkında görüşleri dinleyen öğrenciler, bilhassa yeşil etrafa sahip ve pak bir yaşanabilir ilçe bulduklarını belirterek memnuniyetlerini lisana getirdiler.

İngilizce Öğretmeni Ozan Özdemir’in koordinatörlüğünü yaptığı projeyle yabancı konuklar, Çukurova Belediyesi Etraf Denetim Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde yetkililerinden çeşitli sunumlar alarak, sürdürülebilir güç ve daha yeşil bir etraf nasıl olmalı konusunda bilgilendirildiler. Üzerinde çalıştıkları proje konusunun dünyanın en değerli sorunu olduğunu ve bu yüzyılın tahlil bekleyen en büyük konusu olduğunu belirten öğrenciler, etraf ve tabiatın yaşanabilir kalmasının, şehirlerin modern, tahlil üreten, problemleri minimuma indiren toplumsal ömür alanlarına dönüştürmekten başka bu dünyanın devasının olmadığını belirttiler.

Litvanya ve Sırbistan’dan gelen 14 öğrenci ve öğretmenle birlikte, Piri Reis Anadolu Lisesi’nden öğretmen ve öğrenciler, Çukurova Belediyesi Lider Yardımcısı İsmail Özgen’e ve ilgili müdürlere teşekkürlerini sunarak gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını söz ettiler. Avrupalı öğrenciler daha sonra kentimizi gezerek kültürümüzü yakından tanıma fırsatını buldular.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen