Per. May 9th, 2024


Abdi İbrahim Otsuka her yılın 10 ekim günü kutlanan Dünya Ruh Sıhhati Günü çerçevesinde kıymetli bilgiler derledi. BM tarafından 1992 yılında ilan edilen 10 Ekim Dünya Ruh Sıhhati Günü’nün temel emeli, ruh sıhhatine yönelik ayrımcılık ve damgalamanın azaltılması ve toplumsal farkındalık yaratılmasıdır. 

Ruh sıhhati en az fizikî sıhhat kadar değerlidir. Profesyonel ve toplumsal hayat üzerinde de belirleyici bir tesire sahiptir. Düzgün bir ruh sıhhatine sahip olmak, insanların ömrün zorluklarına daha uygun ahenk sağlamalarına yardımcı olur. 

 

 

ABDİ İbrahim Otsuka Medikal Yöneticiliği, Dünya Ruh Sıhhati Ayı kapsamında, ruh sıhhatinin ehemmiyeti ve 10 Ekim Dünya Ruh Sıhhati Günü’ne dair kritik birtakım bilgiler derledi.

 

Ruh sıhhati kozmik bir insan hakkıdır

Her yılın 10 Ekim günü “Dünya Ruh Sıhhati Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu tarih, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında belirlenmiştir. Bu kapsamda ruh sıhhatine yönelik ayrımcılık ve damgalamanın azaltılmasına, daha iyi bir toplumsal takviye sistemine yer hazırlamaya yönelik olarak, ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmedir.  Temel amaç ise toplumsal farkındalığı arttırmak, ruh sıhhatinin ehemmiyetine vurgu yapmak, insanların bu mevzuda daha açık ve anlayışlı olmalarını teşvik etmek, bu mevzuda daha fazla dayanışma geliştirmektir.

Her yıl, 10 Ekim Dünya Ruh Sıhhati Günü ve ekim ayı bir tema etrafında kutlanır. Bu temalar, ruh sıhhatine yönelik çeşitli mevzuları vurgular, birebir vakitte da problemleri gidermek ve sağlıklı bir ömür stilinin bir modülü olarak ruh sıhhatini teşvik etmek için tasarlanır. BM 2023 yılının temasını “Ruh sıhhati üniversal bir insan hakkıdır” olarak belirledi.

 

Ruh sıhhati, iş ömründen insan ilgilerine kadar hayatın her alanına tesir eder

Unutulmamalıdır ki ruh sıhhati en az fizikî sıhhatimiz kadar değerlidir. Uygun bir ruh sıhhatine sahip olmak, insanların ömrün zorluklarına daha güzel ahenk sağlamalarına yardımcı olur. Tıpkı vakitte, ruh sıhhati meselelerine erken müdahale edilmesi, daha önemli sıkıntıların önüne geçilmesine imkan tanır. Ruh sıhhati, insan alakaları, iş performansı, eğitim başarısı ve genel ömür kalitesi üzerinde derin bir tesire sahiptir.

BM’nin bu yılki temasında vurguladığı üzere ruh sıhhati üniversal bir insan hakkıdır ve herkesin ruh sıhhatine hürmet gösterilmesi ve desteklenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen