Cts. May 4th, 2024


Alternatif Bank’ın Yeni Genel Müdürü Ozan Kırmızı Oldu

 

Alternatif Bank Genel Müdürlüğü misyonuna ferdi bankacılık alanında dalda değerli dönüşüm çalışmalarına liderlik eden Ozan Kırmızı atandı. Atama hakkında görüşlerini paylaşan İdare Heyeti Lideri Omar Alfardan “Ozan Kırmızı liderliğinde, Bankamızı geleceğe taşıyacak yeni bir gelişim devrine başlıyoruz” dedi.

 

Basiretli ve Danışman bankacılık anlayışıyla 30 yılı aşkın müddettir faaliyetlerini sürdüren Alternatif Bank’ta yeni bir periyot başlıyor. Alternatif Bank İdare Konseyi, Ozan Kırmızı’nın Bankanın yeni Genel Müdürü ve İdare Heyeti Üyesi olarak atandığını açıkladı. Ozan Kırmızı’nın atama kararı, BDDK onayının akabinde Kasım ayında yürürlüğe girecek.

 

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Kırmızı, Finans ve Muhasebe alanındaki yüksek lisans derecesini Macquarie Üniversitesi’nden aldı ve son olarak Stanford Üniversitesi’nde liderlik programını tamamladı. 2006’da katıldığı ING Türkiye’deki mesleği boyunca dijital ve ferdi bankacılık alanında çeşitli yönetimsel roller üstlenen Kırmızı, kesime örnek teşkil eden yenilikçi pek çok dijital hizmet ve uygulamanın hayata geçirilmesine liderlik etti. Ozan Kırmızı 2020’den bu yana ING Türkiye Ferdi Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı ve ING Yatırım İdare Konseyi Başkanlığı misyonlarını üstlenmekteydi.

 

Alternatif Bank İdare Şurası Lideri ve Commercial Bank Murahhas Azası Omar Alfardan atama hakkında şu bildirileri paylaştı: “Alternatif Bank olarak Basiretli ve Danışman bankacılık yaklaşımımızla bugüne kadar kıymetli dönüşümleri muvaffakiyetle hayata geçirdik. Artık ise Sayın Ozan Kırmızı’nın liderliğinde Alternatif Bank’ı konvansiyonel ve dijital bankacılık alanında geleceğe taşıyacak yeni bir gelişim devrine başlayacak olmaktan memnunluk duyuyoruz. Sağlam temellerimiz ve güçlü kurumsal idare yapımızın muvaffakiyete ulaşmamızı kolaylaştıracağına inanıyorum. Her fırsatta lisana getirdiğimiz üzere, Türkiye’nin potansiyeline ve güçlü bankacılık dalına güveniyoruz. Bu doğrultuda Alternatif Bank’a sunduğumuz takviyeye kesintisiz formda devam edeceğiz.” 

 

Alternatif Bank İdare Heyeti Lider Yardımcısı ve Commercial Bank Küme CEO’su Joseph Abraham ise mevzuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Alternatif Bank kümemizin milletlerarası alandaki en büyük iştiraki olarak bizim için kritik bir değere sahip. Sayın Kırmızı’nın dijital bankacılık alanındaki tecrübesi ile yeni devirde Alternatif Bank’ın verimli ve faal bir büyüme stratejisi izleyeceğine ve de kümemiz içindeki katkısının artacağına inanıyorum.” 

 

Ozan Kırmızı: “Fark yaratan bir tecrübe sunacağız.”

Alternatif Bank’ın güçlü bir kurumsal idare anlayışı olduğuna değinen Ozan Kırmızı ise “Alternatif Bank üzere değerli dönüşümleri muvaffakiyetle gerçekleştirmiş, esaslı ve dinamik bir kuruma liderlik edecek olmaktan heyecan ve gurur duyuyorum. Hissedarımız ve İdare Heyetimizin dayanağı ve de uzman çalışanlarımızın gücüyle müşterilerimize fark yaratan bir tecrübe sunacağız. Grup olarak yazacağımız yeni muvaffakiyet kıssaları ile ülkemiz iktisadına ve tüm paydaşlarımıza kıymet yaratmaya devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen