Paz. Nis 28th, 2024

ABD’deki Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), 26 Ekim Perşembe günü, Apple Watch’un Masimo adlı bir tıbbi teknoloji şirketinin patent haklarını ihlal ettiği iddiasıyla potansiyel bir Apple Watch ithalat yasağı kararı aldı.

Sorunlar ilk olarak Ocak 2023’te, bir ABD yargıcının Apple’ın Masimo’nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiğine karar vermesiyle ortaya çıktı. O dönemde ITC, Apple Watch’un yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda henüz bir karar vermemişti. Son güncellemede bu karar onaylandı, ancak şimdi başkanlık incelemesi söz konusu olduğu için hemen yürürlüğe girmeyecek.

Reuters’e göre, ABD başkanı Joe Biden’ın davayı incelemek ve Apple Watch ithalatının yasaklanması kararını veto edip etmeyeceğine karar vermek için iki aya yakın zamanı var. İnceleme süresi sona erdiğinde Apple, yasakla ilgili olarak ABD Federal Temyiz Mahkemesi’ne temyiz başvurusunda bulunabilir.

Öte yandan Masimo’nun İcra Kurulu Başkanı, kararın en büyük şirketlerin bile yasalar karşısında sorumlu tutulması gerektiğine dair bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Kararın “dünyanın en büyük şirketinin bile yasaların üstünde olmadığına dair güçlü bir mesaj gönderdiğini” savundu.

ITC şu an için hangi Apple Watch modellerinin yasaktan etkileneceğini açıklamadı. Ancak Masimo 2021 yılında, 2020 Apple Watch Series 6’nın kan-oksijen seviyelerinin izlenmesinde kullanılan teknolojiye ilişkin patent haklarını ihlal ettiğini belirten bir şikayette bulunmuştu. Bu Apple Watch serisinin böyle bir teknolojiye sahip ilk Apple Watch serisi olduğunu belirtelim.

AliveCor firmasının Apple Watch’ta kullanılan EKG teknolojisi için Apple’ın patent haklarını ihlal ettiğini iddia eden bir şikayeti de var. Bu şikayet de Apple Watch ithalatının yasaklanmasına yol açabilecek olsa da şu an itibariyle AliveCor’un patentleri tamamlanana kadar beklemeye alınmış durumda.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen