Paz. Nis 28th, 2024


Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Üsküdar Belediyesi Manisiz Hayat Merkezi’ni ziyaret etti. Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen‘in karşıladığı Göktaş, merkezde yer alan ebru atölyesi, filografi atölyesi, el sanatları atölyesi, bakım tamirat atölyesini gezdi. Merkezde çalışan tabiplerle görüşerek Manisiz Hayat Merkezi’nde yürütülen çalışmalara ait bilgi alan Bakan Göktaş, kursiyerlerin halk oyunları şovlarını izledi. Bakan Göktaş, ziyareti sırasında hem merkezi görmek hem de buradaki çocuklarla bir ortada olmak istediğini söyledi. Dünyanın farklı yerlerindeki manisiz hayat merkezlerini ziyaret etmesine karşın bu kadar kapsayıcı olanını ve geniş kitlelere hitap edenini birinci sefer gördüğünü lisana getiren Göktaş, Lider Türkmen’e tebriklerini iletti.

 

Göktaş: ”Sosyal belediyeciliğin en hoş örneği”

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Üsküdar Belediyesi Manisiz Ömür Merkezi’nde şunları söyledi: “Gerçekten bugün bu hoş yeri hem ziyaret etmek, hem Üsküdarlılarla tanışmak hem de bu hoş çocuklarla bir ortada olmak istedim. Bir de doğal ki etkilendim. Zira Bu türlü bir yeri ben dünyanın farklı yerlerini ziyaret etmeme karşın bu kadar donanımlı, hoş hizmeti olan bir merkezle karşılaştığım için ayrıyeten memnunum. Yani manisiz hayat merkezleri ziyaret ettim ancak bu kadar kapsayıcı olanı ve bu kadar geniş kitlelere hitap edeni de birinci sefer görüyorum. Öncelikle liderim tebrik ederim. 2019 yılından bu yana burada hizmet veriyorsunuz. Örnek belediyecilik, toplumsal belediyeciliğin aslında çok hoş bir örneği bu…”

 

Göktaş: “Hayallerin gerçek olduğunu gördüm”

Bakan Göktaş Ak Parti’nin toplumsal hizmetler konusundaki hassasiyetini de lisana getirdi.  

“AK Parti hükümetleri Bildiğiniz üzere engellilere yönelik çalışmalarıyla ihtilal yapmış bir parti. Gerçekten gönüllere taht kuran bir parti… Engellilerin meskenlerinden çıkıp, insanların artık utanarak, çocuklarını meskende tutarak değil, annelerin de toplumsallaşmasına, çocukların toplumsallaşmasına, özel yeteneklerin ortaya çıkmasına da vesile oldu. Bunlarla toplumsal hizmetler bakanı olarak hem gurur duyuyorum hem de dayanak olan ve bu ihtilali gerçekleştiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Her vatandaşımıza hizmet eden ve hiçbir vatandaşımızı, kimseyi geriye bırakmama anlayışını kabul ederek bu desturda ilerliyoruz. AK Parti hükümetleri olarak bugün belediyemizdeki bu hizmeti görürken de sahiden aslında hayallerin gerçek olduğunu ve daha fazla ne olabileceğini artık ben tahayyül edemiyorum. Çok hoş bir hizmet, iyi hizmet, hem veliler, hem çocuklarımız ismine teşekkür etmek istiyorum. İnşallah kaç kitlelere ulaşır ve başka belediyelerimize de örnek olmasını bizler için de örnek olacağını düşünüyorum. “

 

Türkmen: “Tüm mahzur kümesine hizmet sunuyoruz”

Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen de ziyaret sırasında Bakan Göktaş’a Manisiz Ömür Merkezi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi: “Bugün biliyorsunuz serebral palsi farkındalık günü. Bu özel günde bilhassa vakit ayırması sayın bakanımızın bizi çok keyifli etmiştir. Bu yerimiz Üsküdar Manisiz Ömür Merkezi. Burada tüm mahzur kümesine hizmet sunuyoruz bugüne kadar yaklaşık altı bin vatandaşımız, gencimiz buradan hizmet aldılar. Hem aileleri, hem çocuklar. Buradan hizmet aldıklarında çok keyifli oluyorlar. Çok dua ediyorlar Bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri devrinde engelli vatandaşlarımızla ilgili çok hoş hizmetler yapıldı. Onlar cumhurbaşkanımıza çok dua ediyorlar Allah başımızdan eksik etmesin diye dua ediyoruz daima birlikte. “

 

Göktaş Down Sendromlu Gençlerle Buluştu

Bakan Göktaş, daha sonra Üsküdar Altunizade’de bulunan ve Down sendromlu gençlerin servis elemanı olarak çalıştığı Tebessüm Kahvesi‘ni ziyaret etti. Gençlerle sohbet eden Göktaş, Down sendromlu çalışan Ahmet Mustafa Gültekin’in doğum gününü de pasta keserek kutladı. Göktaş, tuttukları grupların futbolcuları tarafından imzalanan formaları Down sendromlu çalışanlara armağan etti. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş son olarak Üsküdar Belediyesi tarafından açılan İkinci Bahar Kahvesi’ni de ziyaret ederek burada bulunan yaşlılarla sohbet etti. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen