Cts. Nis 27th, 2024


Osmangazi Belediyesi, toplu kontrat devri olmamasına rağmen işçilerin maaşına ek artırım yaptı. Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ın talimatıyla belediye çalışanlarına yapılan güzelleştirme ile birlikte Osmangazi Belediyesi’nde en düşük emekçi maaşı, net 19 bin 500 TL oldu.

İmzalanan ek protokol ile birlikte Bursa’daki en fazla maaş zammını Osmangazi Belediyesi yaparken, büyük sevinç yaşayan belediye personelleri, yeni artırımı davul zurnalar eşliğinde kutladı.

Osmangazi Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası, belediyede çalışan 2 bin 250 işçiyi kapsayan ek artırım protokolü imzaladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Lideri Mustafa Yavuz arasında imzalanan kontrat ile belediye çalışanlarının en düşük net 19 bin 500 TL maaş alması sağlandı.

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı’daki şantiye merkezinde düzenlenen ek protokol imza merasiminde büyük bir coşku yaşandı. Her yıl Bursa’daki belediyeler ortasında personele en fazla artırımı veren Osmangazi Belediyesi, yine işçinin yüzünü güldürdü. Binlerce belediye çalışanı, Lider Dündar’ı Soğanlı şantiye merkezinin girişinde meşaleler ve tezahüratlarla karşıladı.

“Osmangazi tekrar açık orta önde”

Osmangazi Belediyesi’nin büyük ve huzurlu bir aile olduklarını belirten Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Belediye olarak hayata geçirdiğimiz vizyon projeler, yaptığımız birçok iş Türkiye’de isminden söz ettiriyor. Bu hoş işleri sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız her işte sizlerin alın teri var. Hepinize farklı ayrı teşekkür ediyorum. Bugünün şartlarında Osmangazi’nin her sokağı ve caddesini birer şantiye olarak görüyoruz. Kentimiz için durmadan çalışıyoruz. Bunu herkes başaramaz. Bunu işte büyük Osmangazi Ailesi başarıyor. Özverili çalışmaları görüyoruz ve bu çalışmaların karşılığını da sizlere vermek istiyoruz. Bu güzelliğimiz, huzurumuz ve mutluluğumuz daim olsun. Maaş iyileştirmelerinde her zaman olduğu üzere tekrar Osmangazi en önde oldu. Herkes yine Osmangazi’yi konuşacak. Yeni fiyatlarımızı Allah iyi ve bereketli etsin.” dedi. Bursa’ya ve Osmangazi’ye fedakârca hizmet eden belediye işçilerinin emeklerinin karşılığını en güzel halde alması için çaba gösterdiklerini ifade eden Lider Dündar, “Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon ile ulusal uğraş kapsamında biz de emekçilerimizi ezdirmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Enflasyon ile mücadelede kararlıyız. Devletimizle birlikte fırsatçılara müsaade vermeyeceğiz. Onların enflasyonu yükseltmesine dur diyeceğiz. İnşallah ayaklarımız sağlam yere basacak ve çıkarımızın rahmetini göreceğiz.” sözlerini kullandı.

“Başkanımız emek ve alın terimize sahip çıktı”

Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Lideri Mustafa Yavuz da yaptığı konuşmada, Lider Dündar’ın yaklaşık bir milyon nüfuslu Osmangazi’nin 7’den 70’e tüm vatandaşlarına, en hoş hizmeti sunduğunu belirterek, “Mustafa Liderimizin her altı ayda bir utanmadan, usanmadan kapısını çaldık. Her kezinde emek ve alın terimize sahip çıkarak, bizleri enflasyon karşısında ezdirmedi. Bizlere bu sevinci yaşatan; ben çalışanlarımı artan kur ve yüksek enflasyon karşısında ezdirmem, benim personelimin ve ailesinin, mutsuz ve huzursuz olmasına gönlüm razı olmaz diyen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a şahsım, sendikam ve sizlerin adına teşekkür ediyorum. Emek ve alın terimizin karşılığını hesap makinesinin tuşlarıyla maliyet hesabı yaparak, bordromuza yansıtmayan belediye başkanları bu coşkulu topluluğa uygun baksınlar. Osmangazi Belediyesi ile imzaladığımız ek protokol güzel uğurlu olsun.” diye konuştu. Protokolün imzalanmasının akabinde belediye emekçileri, Lider Dündar’a teşekkür ederek, davul zurna eşliğinde oynadı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen