Pts. May 13th, 2024


Beylikdüzü Belediyesi, kamu işçilerinin haklarını korumak ismine DİSK Genel-İş Sendikası ile ek protokol imzaladı. Ek protokolle birlikte belediye şirket çalışanlarının günlük yevmiyelerine yüzde 25, yemek fiyatlarına ise yüzde 60 oranında artırım yapıldı. İmza merasiminde konuşan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık , “Maalesef enflasyon karşısında alım gücünüzün çok zayıfladığının farkındayız. Bu kriz anlarında çalışanlarımız için elimizden geleni sonuna kadar zorlayacağız” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi, artan enflasyon karşısında belediye işçilerinin hak kaybına uğramaması için DİSK Genel-İş Sendikası ile ek protokol imzaladı. Hazırlanan ek protokolle birlikte belediye şirket çalışanlarının günlük yevmiyelerine yüzde 25, yemek fiyatlarına ise yüzde 60 oranında artırım yapıldı.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen imza merasimine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Lideri Remzi Çalışkan, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, DİSK Genel-İş Araştırma Daire Lideri Adil Çiftçi, DİSK Genel-İş İstanbul 2 no’lu Şube Lideri Ersin Korkmaz, meclis üyeleri, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve belediye emekçileri katıldı.

Çalık: İdare olarak birinci önceliğimiz alın terinizin karşılığını bulması Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık imza merasiminde yaptığı konuşmada, “2023 yılının ocak ayında bir toplu iş mukavelesi imzaladık. Bu kontrat birçok çalışma arkadaşımızı tatmin eden bir sözleşmeydi. Biz her devir taban fiyatın üstünde maaş ödeyen bir belediyeyiz. Maalesef enflasyon karşısında alım gücünüzün çok zayıfladığının da farkındayız. Bu kriz anlarında çalışanlarımız için elimizden geleni sonuna kadar zorlayacağız. İşçi arkadaşlarımızın Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır, keyifli ve huzurlu bir hayat kurmaları bizim boynumuzun borcu. Ocak ayında yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan bütün haklar gizli olmak üzere, eylül ayından itibaren günlük yevmiyelere yüzde 25, yemek fiyatlarına de yüzde 60’lık bir artış getiriyoruz. Yemek fiyatını bütün çalışanlarımızda aynı seviyeye getirerek eşitliği sağlıyoruz. İdare olarak birinci önceliğimiz çabanız ve alın terinizin karşılığını bulması. Hak edenin, hakkını alacağı bir tertibi inşallah daima birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İşçi sınıfı sorgulayarak gayretini yürütmelidir”

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Lideri Remzi Çalışkan ise “Üretiyor, çalışıyor ve insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Yaşadığımız ülke hepimize kâfi lakin çalıştığımız halde üç ay sonra iş sözleşmesinin anlamı kalmıyor, ek protokol yapmak zorunda kalıyoruz. Sıkıntı vakitler ve koşullardayız. Bu ülkede demokrasi, hukuk ve adalet olmazsa sonuç iktisada de yansır. Alın terimiz, emeğimiz, çocuklarımızın geleceği ve ülkenin yarınları için emekçi sınıfı sorgulayarak çabasını yürütmelidir. Sınıf şuuruyla, donanımlı bir formda analiz edip sorgulayacağız ve alın terimiz için ses çıkaran bir personel sınıfı oluşturacağız. Bu tabloda işçilerin mağdur olmaması için olabildiğince gücünü katarak bir ek protokol sürecini bize sunan Sayın Liderimize teşekkür ediyoruz” formunda konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen