Cts. Nis 27th, 2024


BUCA Belediyesi 2024 mali yılı bütçesini 2 milyar 700 milyon lira olarak belirledi. Meclis onayından geçen bütçede geçen yıl olduğu üzere bu yıl da en büyük hisse Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı.

Buca Belediyesi ekim ayı toplantısının ikinci oturumu belediye meclis salonunda Lider Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 Yılı Yönetim Performans Programı ve 2024 Mali Yılı Bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Oy çokluğu ile alınan karara nazaran, Buca Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçe rakamı 2 milyar 700 milyon lira olarak belirlendi.

2024 yılında hayata geçirilecek çalışmalarda, Fen İşleri Müdürlüğü’ne 440 milyon 360 bin lira, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 368 milyon 830 bin lira, Paklık İşleri Müdürlüğü’ne 245 milyon 474 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 271 milyon 234 bin lira, Takviye Hizmetleri Müdürlüğü’ne 181 milyon 150 bin lira, bütçe ayrıldı.

”BUCAMIZA İYİ OLSUN”

Tahmini bütçenin Buca’ya iyi olmasını dileyen Belediye Lideri Erhan Kılıç, konuşmasında görev süresi boyunca yapmış olduğu çalışmalara değinerek, şunları söyledi:

”Bir kentin dönüşümü bir anda gerçekleşemez. Bu vakit alan bir süreçtir. Bilhassa Buca üzere nüfusu sürekli artan bir ilçe için bu daha da zordur. 30 yılda nüfusu beş on kat artmış bir ilçe bir anda evrilemez. İhtiyaçlar ona nazaran değişiyor. Biz geldiğimizde öncelikle kentin yeni planlarını yaptık. Bu Buca için öncelikli ihtiyaçtı. Çok yakın bir vakitte Sporium Spor Merkezi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz için yurt yaptık, çocuklarımız için Yarı Vakitli Okul Öncesi Eğitim Merkezleri’miz tam kapasite çalışıyor. Bilim sanat Merkezi’mizi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz memleketler arası yarışlardan ödüllerle dönüyorlar. Buca Arama Kurtarma Ünitemiz BUCAKUT’u hayata geçirdik. Yakın vakitte açmayı planladığımız Tematik Park, Hasıl Tesisi üzere çalışmalarımız var”.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen