Sal. Nis 30th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vilayet genelindeki hemşehri derneklerinin tanışıp kaynaşması hedefiyle futbol turnuvası düzenledi. Türkiye’nin mozaiği olan ve Kocaeli’de yaşayan farklı vilayetlerin vatandaşları yeşil alanda buluştu. Sivil Toplum Kuruluşları İle İlgiler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği turnuvaya 23 hemşehri derneği kadro çıkardı. Buna nazaran Doğu Kışla Tesisleri’nde başlayan turnuvada maçlar 6 farklı kümede oynanıyor. 4 ekibin 5 başka kümede, 3 grubun da tek kümede gayret verdiği turnuva renkli imgelerle başladı.

 

DOSTLUK VE CENTİLMENLİK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, turnuvanın açılış maçı öncesinde küçük bir konser verdi.  Turnuvanın başlama vuruşunu yapan Sivil Toplum Kuruluşları İle Alakalar Dairesi Lideri Sabahattin Yamak, “Turnuvanın maksadı birlikteliği ve kaynaşmayı sağlamaktır. Bu tıp etkinliklerle hemşehri derneklerimizi spora özendirmek istiyoruz. Karşılaşmaların dostluk ve centilmenlik içinde geçmesini temenni eder, katılan tüm gruplara muvaffakiyetler dilerim” diye konuştu.

 

49 MAÇ OYNANACAK

Hemşehri Dernekleri Ortası Futbol Turnuvası’nda toplam 49 maç oynanacak. Kümelerinde birinci iki sıraya alan 12 ekip ile kümelerinde en âlâ üçüncü olan 4 kadro son 16 tipine kalacak. 01 Kasım tarihinde son 16 tıp maçlarının oynanacağı turnuvada 13-15 Kasım tarihlerinde yarı final, 18 Kasım tarihinde ise final ve üçüncülük maçı yapılacak. Birinci 3’e giren grupların yanı sıra en centilmen ekip ile gol hükümdarına mükafatlar verilecek.

 

MÜCADELE EDEN TAKIMLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Hemşehri Dernekleri Ortası Futbol Turnuvası’nda Malatyalılar, Siirtliler, Gümüşhaneliler, Ordulular, Erzurumlular, Samsunlular, Erzincanlılar, Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Kastamonulular, Adıyamanlılar,  Van Dernekler Federasyonu, Sivaslılar, Kars-Ardahan-Iğdır Dayanışma Derneği, Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyonu, Artvinliler Federasyonu, Vanlılar Dayanışma Derneği, Kahramanmaraşlılar, Marmara Ordulular Toplumsal ve Yardımlaşma Derneği,  Elazığlılar, Yozgatlılar, Konyalılar, Kars İli Derneği, Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu kadroları gayret ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen