Cts. Nis 27th, 2024


Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği 25. Olağan Genel Heyeti, 14 – 15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel Heyet delegelerinin kullandığı oylar sonucunda mevcut Genel Lider Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in listesi yeni periyot için tekrardan görevlendirildi. Genel heyette konuşan Genel Lider Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ‘’Derneğimizin, daima birlikte üreterek ve daima birlikte hareket ederek mana kazanan bir yer olduğundan hiç kuşkum yoktur. Atatürk ihtilal ve unsurları ışığında, birlik ve beraberlik hissini hiç kaybetmeden çağdaşlık seyahatimizi sürdürmeliyiz‘’ dedi.

 

Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği’nin dernek organları, ülke genelindeki şubelerinden katılan delegelerin oylarıyla belirlendi. ÇYDD bünyesinde bulunan 118 şube ve 6 temsilcilikten delegelerin iştirakiyle düzenlenen 25. Olağan Genel Kurul’a, Merter’de bulunan Green Park Hotel mesken sahipliği yaptı. Genel heyet divan şurasına Eskişehir Şubesi delegesi Sevgi Akmen, Kars Şubesi delegesi Muzaffer Koçak, Ümraniye Şubesi delegesi Av. Emre Ayhan, Manavgat Şubesi delegesi Av. Mehmet Çiçek ve Kağıthane Şubesi delegesi Av. Melike Erarslan seçildi. 2021-2023 yıllarına ilişkin faaliyet raporu ve mali tablonun sunulduğu genel heyette,  ÇYDD’nin gelecek gayeleri hakkında kıymetli kararlar alındı. Büyük bir iştirak ile demokratik bir atmosferde gerçekleşen oturumlar sonrası 23. ve 24. devirde ÇYDD’nin genel başkanlık misyonunu üstlenen Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in sunmuş olduğu liste, delegelerin güvenoyunu alarak derneğin gelecek devir stratejilerini belirlemek üzere tekrardan görevlendirildi.

 

 

Eğitimli Her Bayanın Cumhuriyete Borcu Var

Genel konseyde konuşan ÇYDD Genel Lideri Prof. Dr. Ayşe Yüksel,  cumhuriyet bedellerine bağlı bir biçimde çalışmalarına devam edeceklerini belirterek ‘’Çağdaş toplum ve beşere çağdaş eğitim yoluyla ulaşmaya çalışan; bilgi paylaşımına, iş birliğine ve yardımlaşmaya imkan sağlayan derneğimizin 25. Genel Kurulu’nda daima birlikte olmanın tanımı mümkün olmayan memnunluğunu yaşıyoruz. Derneğimizin, daima birlikte üreterek ve daima birlikte hareket ederek mana kazanan bir yer olduğundan hiç kuşkum yoktur. Atatürk ihtilal ve prensipleri ışığında, birlik ve beraberlik hissini hiç kaybetmeden çağdaşlık seyahatimizi sürdürmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin tehdit altına girmesi telaşları ile 1989 yılında kurulan derneğimiz, bugün de son yirmi yıldır ülkemizi yönetenlerin laik cumhuriyetten uzaklaşma adımlarının önünü kesmek için dur durak bilmeden çalışmayı sürdürüyor ve biliyoruz ki, her şeye yetemesek de sürdürdüğümüz uğraş varlığımızı daha bedelli kılıyor. “Eğitimli her bayanın Cumhuriyete borcu var” diyen Türkan Hocamız üzere bizler de çağdaş insan kimliğimiz ile Atatürk Cumhuriyetine olan borcumuzu ödüyoruz’’ formunda konuştu.

 

2023 – 2025 periyodunda ÇYDD Genel Merkez İdare Heyeti vazife dağılımı 15 Ekim 2023 tarihinde yapılan idare konseyi toplantısı ile aşağıdaki üzere belirlendi.

 

 

*Yönetim Konseyi Asıl Üyeleri*

Prof. Dr. Ayşe YÜKSEL

Lale Ayşe PİLATİN

Av. Sedat DURNA

Av. Gülsen AKBULAK

Nilgün Polart GEVREK

Prof. Dr. Cihan DEMİRCİ TANSEL

Prof. Dr. Halime Filiz MERİÇLİ

Gülnaz KOCABAŞ

Bahattin CARAV

 

 

Yönetim Heyeti Yedek Üyeleri

Tanzer BOĞAN

Cahide Deniz BAYRAKTAR

Serpil ÇAKMAK

Nazire YAMAN

Deniz Garip YILMAZ

Berfin KURUŞ

Murat DÜZGÜN

Kartal Kaan AKDOĞAN

Dicle KARABULUT ALTINSOY

 

 

Denetleme Şurası Asıl Üyeleri

Sabahattin KESKİN

Fatma Parıltı GERÇEL

Hikmet İŞLER

Hatice Leyla SÜRMELİ

Mustafa ÖZMEN

 

 

*Denetleme Konseyi Yedek Üyeleri*

Fehime ÖZEL

Ayşe Lale ERKAL

Özden Ayşen SIRMABIYIK

Macide OYTAY

Özge YILMAZ

 

 

Onur Şurası Asıl Üyeleri

Av. Hüseyin KARATAŞ

Av. Hasan Murat TOPÇUOĞLU

Av. Ali GÜRBÜZ

Prof. Dr. Cahide Nergis MÜTEVELLİOĞLU

Sevgi ULUĞ

 

 

Onur Heyeti Yedek Üyeleri

Prof. Dr. Ayşe Ferda BİRHEKİMOĞLU OCAKÇI

Celal ÖZEL

Prof. Dr. Serkan DEVECİ  

Osman KARADUMAN

Av. Merve Naz NOKAY

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen