Paz. May 5th, 2024


Canik Belediyesi, Ayasofya Cami Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın katılımıyla ‘Özgür Kudüs Özgür Aksa’ programı düzenliyor.

Canik Belediyesi, toplumlarda farkındalık oluşturan, manevi yüklü programlar düzenlemeye devam ediyor. Canik Belediyesi, ilçede gerçekleştireceği ‘Ayasofya’dan Mescid-i Aksa’ya Özgür Kudüs Özgür Aksa’ programıyla, İsrail’in Filistin’e yönelik sivil vatandaşları maksat alan saldırıları başta olmak ve Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik işgal teşebbüsünü kınayacak.

Ayasofya Cami Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın ve Filistinli aktivist Naım Zalldum Eyyubi’nin katımıyla düzenlenecek olan programda, Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde Filistin ve Filistin halkı için dualar edilecek. Çekilişle Kudüs ziyaretinin de armağan edileceği ‘Ayasofya’dan Mescid-i Aksa’ya Özgür Kudüs Özgür Aksa’ programı, 21 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da, Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Başkan Sandıkçı’dan Çağrı

İsrail’in Filistin halkına yönelik akınlarını ve Filistin’e yönelik işgal teşebbüsünü şiddetle kınayan Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, tüm insanlığa İsrail’in sivil vatandaşları amaç alan saldırılarına karşı birlik olunması konusunda davette bulundu. Lider İbrahim Sandıkçı, “ İsrail, Filistin’de çocuk, yaşlı, bayan ve genç demeden öldürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir savaş suçu işleyerek Filistin’de hastaneyi bombalayan İsrail, yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikası ile birlikte soykırım yaptığını tüm dünyaya açıkça ilan emiştir. Dünya, Filistin’de yaşanan insanlık dramına sessizliğini karşı ne vakte kadar koruyacak ve görmezden gelecek? İlçemizde gerçekleştireceğimiz programda İsrail’in zulmüne dur demek ve mazlumların sesi olmak için bir ortaya geleceğiz. İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılarda hayatına kaybeden Filistinli kardeşlerimizi Allah’tan rahmet diliyor, direkt sivilleri hedef alan ve milletlerarası hukuka ters saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen