Cts. Nis 27th, 2024


Türkiye’nin en büyük ilçe belediyelerinden birisi olan Çankaya Belediyesi, kent merkezi başta olmak üzere vatandaşların pak bir ortamda yaşamalarını sağlamak için tüm üniteleriyle aralıksız çalışıyor. 7/24 temeline nazaran yapılan paklık çalışmalarında 125 araç 925 işçi vazife yapıyor.

 

ÇÖPLER 21.00’DE DIŞARI

Mühye bölgesindeki paklık yerleşkesinde yer alan araçlar akşam 21.00 prestijiyle hareket ederek ilçenin dört bir yanına dağılıyor. Çöp konteynırlarını trafik yoğunluğunun en az olduğu vakitlerde boşaltan takımlar, vatandaşlara da kolaylık sağlıyor. Etraf sıhhati için vatandaşların evsel atıklarını 21.00’de çıkarmaları kıymet taşıyor.  

 

EKİPLER 7/24 SAHADA

Konteynerleri ve etraflarını yıkayarak hijyen sağlayan paklık grupları, kolay kullanımlı kompozit çöp torbalarını da sıklıkla değiştiriyor. Belediye grupları, konut eşyası ve budama artıklarını da plan dahilinde topluyor. Kent merkezinde gece gündüz aralıksız çalışma yapan gruplar vakitsiz bırakılan çöpleri ise küçük çöp otomobilleriyle topluyor.

 

MOBİL JET YIKAMA İLE JET HİJYEN

İlçe genelindeki çöp toplama ve sokak paklığı çalışmalarını sistemli olarak sürdüren Çankaya Belediyesi, toplu temizlikle sağlıklı bir kent ortamı oluşturmak için çalışıyor. Vatandaşların sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmaları gayesiyle pazar yerlerinde yürütülen paklık ve dezenfekte çalışmaları da bölgenin ve pazarın durumuna nazaran çöp toplama, ilaçlama ve yıkama çalışması olarak sürdürülüyor. İlçedeki konteynerler ve yıkama gereksinimi bulunan noktalar, 1 ton su kapasitesiyle çalışabilen su tasarruflu ve yüksek basınçlı Taşınabilir Jet Yıkama Aracı ile temizleniyor.

 

GÜNDÜZ NÜFUSU 2,5 MİLYONU BULAN KENT MERKEZİNDE AĞIR TEMİZLİK

Başkentin merkezi Çankaya’nın merkezi halini alan ve gündüz nüfusu 2,5 milyonu bulan Kızılay bölgesinde paklık çalışmalarına yoğunluk veren Çankaya Belediyesi vatandaşın ve esnafın eza yaşamaması için uğraş sarf ediyor. İşletmelerin ağır olarak faaliyet gösterdiği Kızılay bölgesinde yer altı konteynırlarını hayata geçiren Çankaya Belediyesi çöplerin oluşturduğu kokuyu önlemiş oluyor. Çankaya’nın genelinde direklere astığı çöp torbaları ile de vatandaşların çöplerini çarçabuk atmalarını sağlıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen