Paz. May 5th, 2024


Türkiye’de birinci ve tek, dünyada ise dördüncü onaylı havacılık ve navigasyon bilgi tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık ile Çin’in ticari uçak üreticisi COMAC ortasında, uçak operatörlerine daha âlâ müşteri hizmetleri, eser ve dijital tahliller sunmayı amaçlayan muahedeye imza atıldı. Keyvan’ın Çin havacılık kesiminde değerli bir pozisyonda bulunan COMAC ile yaptığı iş birliği, Türk-Çin havacılık ve uzay sanayilerinde yeni projelerin önü açılmış oldu. 

Havacılık bilgi tabanları kapsamında data analitiği ve uçuş operasyonları alanında yenilikçi tahliller sunan Keyvan Havacılık, yeni bir milletlerarası iş birliğini hayata geçirdi. İş birliği çerçevesinde Keyvan Havacılık ile Çin’deki Ana Çizgi Sivil Uçak Projesi’nin sorumlusu COMAC Shanghai Aircraft Customer Service Co. Ltd (SACSC) ortasında imza merasimi düzenlendi. Çin’deki havayolları ve uçak operatörlerine daha yeterli müşteri hizmetleri ve dijital tahliller sunmak ismine imzalanan tarihi mutabakat ile Türk havacılık dalının memleketler arası alanda rekabet avantajı elde etmesini sağlayan Keyvan, Cumhuriyetin 100. yılında da dala katma bedel yaratmaya devam etti. 

İmza merasimine; Keyvan Havacılık CEO’su ve Kurucusu Mehmet Keyvan ve COMAC CEO’su Li Ling’in yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve Çin Dış Ekonomik Bağlar Kurulu Türkiye Heyeti Koordinatörü Tuncer Köklü katıldı. Saha İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, Genç Yatırımcı İş Adamları Derneği (GYİAD) Lideri Mustafa Özer törene iştirak sağlayan öbür isimler ortasında yer aldı.  

Havacılık alanında Çin ile bağlantıların güçlendirilmesine takviye oluyor 

Ocak 2023’te Çin’in kamu kurumu NavChina ile iş birliğine varan Keyvan, artık ise Çin’in en büyük uçak üreticisi olan COMAC ile yaptığı mutabakat doğrultusunda havacılık alanında Türkiye ve Çin ortasındaki bağlantıların güçlendirilmesine takviye oluyor. Dünya çapında onaylı havacılık ve seyrüsefer bilgi tabanı hizmetleri sunan, EASA LOA Tip 1 DAT Sağlayıcı sertifikasına sahip tek Türk şirketi Keyvan, mutabakat ile birlikte Türkiye’de bu alanda ihracatı yapılan hizmetlerle de isminden kelam ettirmeye devam ediyor. Dünya çapında sivil, özel ve askeri kategoride olmak üzere 38 binden fazla pist ve havaalanı ile ilgili hava yolları, navaidler, prosedürler, kısıtlayıcı ve yasaklanmış bölgeler üzere milyonlarca veriyi içeren bilgi tabanıyla Avrupa bölgelerinde ihracat yapan Keyvan, Çin’e sunduğu hizmetle Asya pazarına da açılmış durumda. Başka taraftan kelam konusu iş birliği, Türkiye’ye kıymetli katkılar sunacak bir muahede olarak ön plana çıkıyor. Muahede, Türk havacılık sanayisinin memleketler arası alanda rekabet gücünü artıracağı üzere, ülkemize döviz girdisi sağlayarak ekonomik olarak da büyük katkı sunacak. Burada oluşacak arz talep istikrarı göz önüne alındığında istihdam alanında da yeni fırsatlara kapı aralayacak. 

Yıllık uçak teslimatını 100’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor 

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye ile Çin ortasındaki güçlü olan ticari bağların yanı sıra, birinci kez havacılık dalında Keyvan ve COMAC tarafından adımlar atılması, hem Türk hem de Çin uzay ve havacılık sanayileri için eşsiz fırsatlar sunacak. Çin havacılık pazarında değerli bir yeri bulunan COMAC, 2022 yılı sonu prestijiyle Endonezya dahil olmak üzere çeşitli havayolu şirketlerine 100 adet ARJ21-700 uçağı teslim etti. COMAC, 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık 35 adet ARJ21 uçağı ve 6 ila 8 adet ortası C919 uçağı daha teslim etmeyi planlıyor. Her iki model için önümüzdeki 5 yıllık süreçte yılda ortalama 100 adet ve hatta daha fazla uçak üretiminin tamamlanarak teslimi planları ortasında yer alıyor. Öte yandan yıllardır süregelen başarılı hizmet geçmişi ve müşterilerine sağladığı paha ile isminden kelam ettiren Keyvan, sunduğu üstün kalite ve memnuniyet odaklı hizmetleri ile bölümde öncü pozisyonunda yer alıyor. Keyvan’ın muvaffakiyetinin yanındaki uzmanlığı ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmetleri, büyük potansiyele sahip olan bu iş birliğinin yapılmasında kıymetli bir etken oldu. 

“Küresel pazarda yarattığımız fark ile büyümeye devam ediyoruz”

COMAC ile yaptıkları iş birliği kapsamında milletlerarası havacılık pazarında kıymetli başarılara imza atacaklarına işaret eden Keyvan Havacılık CEO’su ve Kurucusu Mehmet Keyvan“Şirket olarak, COMAC’ın havacılık bölümüne yeni uçak modelleri sunma ve havacılıkta yeni bir çığır açma konusundaki rolünü takdirle karşılıyoruz. Geniş kapsamlı havacılık ve seyrüsefer data tabanı hizmetimizle COMAC’a takviyemizi sunmaya her vakit hazırız. Global pazarda yarattığımız farklar ile sürdürülebilir büyümemiz süratle devam ediyor. GYİAD, TÜSİAD, TURKONFED, Saha İstanbul ve SC-217’ye üyelikleri bulunan bir firma olarak,göklere attığımız Türk imzası, bizim için gurur kaynağı niteliğinde. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bir periyotta yaptığımız bu tarihi mutabakatla Türk havacılık bölümüne katma paha yaratmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyoruz” dedi.   

Anlaşmaya ait değerlendirmede bulunan SACSC Lideri Li Ling ise “Keyvan’ın Havacılık dataları ve dijital tahliller alanındaki ileri teknolojisini takdir ediyoruz. Çünkü SACSC kendini yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine, her vakit gelişmiş hizmetler ve en güzel dijital tahlilleri sunmaya adamıştır. Sağlam ortaklara sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve Çin pazarına daha rekabetçi oyuncular kazandırmak ismine vesile olmaktan memnunluk duyuyoruz”ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen