Pts. Nis 29th, 2024


Diş beyazlatma süreci diş doktoru tarafından yapılmalı

Estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes için en değerli noktalardan biri dişlerinin rengi. Beslenme ve ağız bakım alışkanlıklarına bağlı olarak diş yüzeyinde lekelenmelere bağlı renk değişimine sıklıkla rastlandığına işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Diş beyazlatma süreci, tabip denetiminde uygulandığında dişlerde yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluşturmayan emniyetli bir tedavidir.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Kolu Lideri Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, diş beyazlatma hakkında merak edilenleri anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes için en kıymetli noktalardan biri dişlerinin rengi. Dişlerin rengi, yapısı gereği vakit içinde değişebiliyor. Beslenme ve ağız bakım alışkanlıklarına bağlı olarak diş yüzeyinde lekelenmelere bağlı renk değişimine sıklıkla rastlanıyor.” dedi.

Diş renklenmelerinin diş beyazlatma yani bleaching süreci ile giderilmesinin, son yıllarda diş doktorları tarafından sıklıkla uygulandığını tabir eden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, şöyle devam etti:

“Bu tedavide; dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan ve renk veren hususların diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi sayesinde diş rengi açılıyor. Diş beyazlatma usulleri uygulama tekniğine nazaran iki farklı cinse ayrılıyor.

Muayenehane ortamında bir saat içinde gerçekleştirilen Power Bleaching; beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa müddette diş rengini 3-4 ton açabilen en süratli, emniyetli ve tesirli beyazlatma sistemidir. Meskende diş beyazlatma metodu ise; ağızdan alınan kolay bir ölçü ile bireye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma sürecidir.”

Ek seanslarla desteklendiğinde kalıcı hale getirilebiliyor

Beyazlatma sonrasında rengin vakitle kaybolmaya başladığını lisana getiren Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Bu müddet hastanın renkli içecekler ve sigara kullanımına nazaran 6 ay ile 1 yıl ortası bir vakit alabiliyor. 4-6 ayda 1 ya da 2 seans ile desteklenmesi ile diş beyazlatma kalıcı hale getirilebiliyor.” diye konuştu.

Beyazlatma metotlarının dişlerde az da olsa hassasiyete sebep olabildiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Bu durum olağan ve beklenen bir yan tesirdir. Diş hassasiyetinin ekseriyetle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir.” dedi.

Diş beyazlatma emniyetli mi?

Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, diş beyazlatma sürecinin güvenirliliği hakkında bilgi vererek, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Diş beyazlatma süreci, doktor denetiminde uygulandığında dişlerde yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluşturmayan sağlam bir tedavidir. Sürece mahzur rastgele bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma tedavisi yaptırabilir. Dişlerinin renginden mutlu olmayan ve sorun yaşayan herkes diş beyazlatma tedavisi için diş tabibine başvurabilir ve süreçlerini kısa müddette yaptırabilir.” Doi numarası: https://doi.org/10.32739/uha.id.42670

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen