Çar. May 15th, 2024


Uçaklarda yer alan yeni seyahat kitleri, dünya genelinde uzun aralı seyahatlar yapan Emirates Premium İktisat ve İktisat Sınıfı yolcularına armağan edilecek. Seyahat kitleri, gezegende jenerasyonu en çok tehlike altında olan sekiz tipi vurgulamak için United for Wildlife ile birlikte tasarlandı.

Vahşi hayat ve habitatları korumak, Emirates Çevresel Sürdürülebilirlik Çerçevesi’nin temel öge olarak öne çıkıyor. Yeni seyahat kitinin çeşitliliği, Emirates’in United for Wildlife ile uzun müddettir devam eden iştirakini, jenerasyonu tükenmekte olan çeşitler hakkında farkındalık yaratma ve yırtıcı hayvanlar ile eserlerinin yasa dışı ticaretinin önlenmesi konusundaki kararlılığını vurgulayacak.Seyahat kitindeki el çantalarında ve kitap ayraçlarında yer alan yeşil deniz kaplumbağası, Afrika fili, mavi Amerika papağanı, goril, çekiç başlı köpekbalığı, aslan, karıncayiyen ve siyah gergedan, dünyada ticareti en çok yapılan canlılar ortasında bulunuyor.

United for Wildlife, sorunun büyüklüğünü vurgulayan birkaç tesirli istatistik paylaştı. Örneğin, dünya çapında her gün 100 filin kaçak olarak avlanıldığı ve bu durumun, mevcut kaçak avlanma oranlarıyla devam etmesi halinde fillerin 2025 yılına kadar yırtıcı tabiatta jenerasyonunun tükenebileceği manasına geleceği belirtildi. Ayrıyeten 20. yüzyılın başında 500.000 gergedan bulunurken, şu anda yabanî tabiatta sırf 30.000 gergedan kaldığı ve karıncayiyenlerin dünyada en çok yasa dışı ticareti yapılan memeliler ortasında yer aldığı da söz edildi.

United for Wildlife Eş Lideri David Fein yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yasa dışı yırtıcı hayvan ticareti, dünya çapında birçok sembolik çeşidin tasa verici bir süratle yok olmasına neden olan memleketler arası organize bir cürümdür. Havayolları ve öteki ulaşım operatörlerinin, kaçakçıların tedarik zincirlerini bozmada büyük bir rolü var. Emirates, bu global tehditle çabada daima olarak liderlik ve kararlılık gösterdi. Emirates’in yeni seyahat kitlerini uçaklarında görmekten büyük memnunluk duyuyor; yolcuların bunları bilgilendirici ve ilham verici bulacağını umuyoruz.”

United for Wildlife Transport Taskforce’un üyesi olan Emirates, yasa dışı yırtıcı hayvan kaçakçılığı ve sömürgeciliğine karşı gayrette faal olarak yer alıyor.Emirates, yabanî hayvan ve eserlerinin yasa dışı ticaretine karşı sıfır tolerans gösteriyor. Ayrıyeten kargo ünitesi Emirates SkyCargo da fil, gergedan, aslan ve kaplan avına büsbütün yasak getirmişti. Haziran 2023’te ise Emirates, IATA Çevresel Kıymetlendirme (IEnvA) Birinci Evre ve IEnvA Yasadışı Yabanî Hayvan Ticareti modülü sertifikalarını alarak çevresel açıdan sorumlu uygulamalara olan bağlılığını güçlendirdi.

Yeniden kullanılabilir ve yıkanabilir kraft kâğıttan yapılan yeni Emirates yırtıcı ömür seyahat kiti çantalarında, üzerinde toksik olmayan soya bazlı mürekkeple özel olarak basılmış hayvan figürleri bulunuyor. İçerikler, işlenmemiş plastik kullanımını azaltan gereçlerden yapılmış çeşitli güçlü seyahat gereçleri barındırıyor. Diş fırçası, buğday samanı ve plastik kombinasyonundan; çoraplar ve uyku bandı ise geri dönüştürülmüş plastikten (rPET) yapılıyor. Ayrıca Emirates, yolculardan gelen ağır talep üzerine kulak tıkaçlarını da yıl sonunda seyahat kitlerine geri getirecek.

Emirates Hakkında: 

Emirates, dünyayı küresel merkezi olan Dubai aracılığıyla birbirine bağlayan, dünyanın en süratli büyüyen havayolu şirketlerinden biridir. Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde memleketler arası ödül kazandı. Çağdaş, verimli ve rahat uçaklarıyla 1987 yılından beri Türkiye’deki yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlıyor. Emirates, ikonik çift katlı süperjumbo Airbus A380 ve Boeing 777 – 300ER uçakları ile İstanbul Havalimanı’ndan haftada toplam 21 sefer gerçekleştiriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen