Cts. May 4th, 2024


Türkiye’nin önde gelen üretici firmalarından Erkunt Traktör, 03 – 07 Ekim’de TÜYAP’ın düzenlediği 20’nci Bursa Tarım Fuarı’nda meyvecilik ve bahçe tarımıyla uğraşan çiftçilerin muhtaçlıklarını dikkate alarak yenilediği modelleri beğeniye sunacak.

Erkunt Traktör fuarda, Stage 5 emisyon standartlarına uygun yerli motoruyla, piyasanın küçük, çevik ve hareket kabiliyeti en yüksek traktörlerini sergilerken; ailenin en büyük üyesi olan Deutz motorlu ve tekrar Stage 5 emisyonlu, yüksek beygir gücündeki modellerini de Bursalı çiftçilerle buluşturacak.

 

ÇİFTÇİNİN GÜCÜ

Tarım bölümündeki tüm gelişmeleri daha yakından görme ve son teknoloji tarım eserlerini gözlemleme fırsatı sunan Bursa Tarım Fuarı’nın, gerek ülkemiz gerekse de milletlerarası pek çok ülkeden binlerce ziyaretçiye konut sahipliği yapacağına dikkat çekenErkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, “Türk çiftçisi ile bir arada tasarladığı traktörleriyle “Çiftçinin Gücü” olmayı aklına koymuş, birinci yerli tasarım traktörün üreticisi olan Erkunt Traktör, işlevsel ve çağdaş dizaynlı meyveci traktörler üretmeye devam ediyor. Bugünün çiftçisinin bir traktörden daha fazlasını talep ettiğini bilen, kaliteli ve çağın gereklerine uyan eseri en ekonomik fiyatla almayı ve traktörü kullandığı surece gerisinde ona dayanak olacak üretici firmayı görmek istediğini göz önünde bulunduran Erkunt, meyve üreticilerinden gelen talepler üzerine yıllar evvel tasarlamaya başladığı traktörlerini, bugün M Serisi ismi altında kocaman bir aileye dönüştürdü. Erkunt, kendi küçük lakin hüneri büyük bahçe traktörlerini, bilhassa fındık, zeytin, kiraz, vişne, narenciye, armut ve şeftali üzere küçük ağaçlar için tasarladı. M Serisi sayesinde, meyvelere çarparak ziyan veren büyük traktörler bahçe tarımında tarih oldu” diye konuştu. 

Her geçen gün Erkunt’a duyulan itimadın arttığına ve müşteri memnuniyetinin ehemmiyetine değinen Saylan, Bursa Tarım Fuarı’nın Türkiye’nin en değerli tarım fuarlarından biri olduğunu vurguladı.

 

ÇİFTÇİLER, MEYVECİ TRAKTÖRLERİMİZİN MİMARLARI

Fuarıda çiftçileri büyük bir takımla ağırlayacaklarını belirten Tolga Saylan, şunları söyledi:     “Tüketiciyi anlamak, onun gereksinimlerini karşılarken teknolojideki gelişmelerden geri kalmamak ve bir yandan da ona işini yaparken gereken konforu, performansı ve ekonomiyi sağlayacak traktörü tasarlamak çok kıymetli. Bu bakış açımızla uzun yıllardır sürdürdüğümüz AR-GE çalışmaları, testler ve denemelerden sonra, kendi topraklarımızda Türk mühendislerinin Türk çiftçisiyle birlikte tasarladığı traktörlerimizde, yeni emisyon standartlarına uygun olan yerli üretim motorumuzu kullanmaya başladık. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan saha çalışmalarında performansı denenen eCapra Engine marka motorlar, yakıt tüketimi ve performans açısından çiftçilerimizden tam not aldı”

Bursa’nın, Meyveci traktörlerin kalbinin attığı yer ve her yıl potansiyeli artan yerli ve yabancı bölüm paydaşlarını bir ortaya getiren büyük bir tertibe konut sahipliği yaptığına dikkat çeken Tolga Saylan, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Yıllar içinde gelmeye devam eden talepleri ve saha çalışmalarımızdaki çiftçi buluşmalarımızı değerlendirdiğimizde, bahçe tarımının gün geçtikçe daha fazla ehemmiyet teşkil ettiğini görüyoruz. Meyveci ve Bursa’nın birbirinden farklı düşünülemeyeceğini bilmekle birlikte, Erkunt Traktör bu fuarda yalnızca Türkiye pazarında en çok ilgi gören bahçe traktörlerini sergilemekle kalmayacak. Stage 5 emisyon standartlarına uygun 4 silindirli Turbo Intercooler ve Common Rail yakıt enjeksiyon sistemine sahip Deutz motoru ve 16 ileri 16 geri Powershift transmisyonu, yahut opsiyonel olarak sunduğumuz 16 ileri 8 geri Powershuttle seçeneğiyle 126,5 beygir gücündeki Hasret 125 Lüks CRD5 modelimiz de bölümdeki argümanımızı destekleyerek Bursa çiftçisinin beğenisine sunulacak”

 

FUARA ÖZEL YENİ ÜRÜNLER

Fuarda yeni modellerinin ilgi görmesini beklediklerini de kaydeden Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan,  “Bursa çiftçisinin yakından tanıdığı Meyveci modellerimiz ve 52 beygir gücündeki Kısmet 50 Bahçe modelimiz, Stage 5 emisyonlu Deutz ve yerli eCapra motorlarıyla bu fuarda sergilenecek eserlerimiz ortasında yer alacaklar. 67 beygir gücünden, arttırılmış motor gücü özelliği ile 73,6 beygir gücüne çıkan POWER modu ile 3 silindirli Nimet 70 Meyveci CRD5 ve 75,3 beygir gücündeki 4 silindirli Servet 80.4 Meyveci CRD5 modellerimiz, 16 ileri 8 geri Hi-Lo transmisyona ek olarak 32 ileri 16 geri sürüngen vites opsiyonlarıyla göz dolduracak. 38,8 km/sa azamî sürate ulaşan ve arttırılmış motor gücü özelliğiyle 52 beygir gücünden 57 beygir gücüne çıkan POWER moduyla, 8 ileri 8 geri Carraro mekanik şanzımanlı ve mevcut 3A modeline nazaran %25 bir tork artışına sahip Stage 5 emisyonlu ve eCapra motorlu Kısmet 50 Bahçe modeli ise Bursalı çiftçilerle buluşacak modellerimiz ortasında yer alacak. Pazara girdiği andan itibaren çiftçilerin yeni gözdesi olacak, üstün teknolojiyle üretilen, donanımlı, tıpkı vakitte havaya karışan ziyanlı egzoz gazlarını %93 oranında azaltan Stage 5 Ecapra motorlu ve Deutz motorlu yeni modellerimizle fuar alanında çiftçilerimizi bekliyor olacağız” tabirini kullandı.

Bursa Fuarı’nda bağ, bahçe ve tarla segmentlerinde en çok satan Erkunt Traktör eserlerinin dışında 1984 yılından bu yana tarım makineleri dalında kendi tasarım ve üretim kabiliyetleriyle toprak sürece makinelerinin üretimini gerçekleştirdikleri Hisarlar markasının da olacağını hatırlatan Saylan, “Traktörün tamamlayıcı eseri olan tarım ekipmanları konusunda uzman, geniş eser yelpazesine sahip olan Hisarlar ve Erkunt stantlarımıza tüm çiftçi dostlarımızı davet ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen