Cum. May 3rd, 2024


Gaziemir Belediyesi ile İzmir Çocuk Çalışmaları Ağı iş birliğinde düzenlenen  interaktif küme çalışmalarıyla çocuklara, internet kullanımının ve dijital dünyanın getirdiği riskler ve avantajlar anlatıldı. 

Özellikle çocukların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıran dijital teknoloji, birebir vakitte onları tehdit eden, hayatlarını ve geleceklerini etkileyebilecek büyük çapta riskleri de barındırıyor. 
Gaziemir Belediyesi bu tehlikeye karşı çocukları bilinçlendirmek ve inançlı internet kullanmalarını öğrenmeleri için özel bir çalışma yaptı. Milletlerarası Çocuk Merkezi Mikro Fon Programı kapsamında desteklenen İzmir Çocuk Çalışmaları Ağı ile Gaziemir Belediyesi iş birliğinde, belediyenin çocuk meclisi üyelerine dijital dünyanın getirdiği riskleri ve avantajları anlatan interaktif küme çalışması gerçekleştirildi. Müspet Ömür Merkezi’nde misyon yapan Psikolog Deniz Bağdaş tarafından uygulanan çalışmada, dijital dünyadaki çocuk hakları, dijital vatandaşlık, dijital ayak izi, dijital zorbalık, siber hatalar, dijital teknoloji ve araçların şuurlu kullanımı hakkında farkındalık eğitimleri verildi.

Düzenledikleri kurs, eğitim ve etkinliklerle çocukların şahsî gelişimlerine katkı koyarak onların geleceğe daha güçlü hazırlanmalarına dayanak olduklarının altını çizen Belediye Lideri Halil Arda, “Hayatımıza birçok yenilikler ve yararlar sağlayan internet, her yaştan bireyin kolay kolay bilgiye ulaşmasını sağlayan mükemmel bilgi bankası. İnternetten birçok bilgiye kolay kolay ulaşmak, çocuklarımızın ferdî gelişimlerine çok büyük katkı sağlıyor. Lakin internet ortamı çocuklar için tehlikeleri de barındırıyor. Çocukların interneti hakikat kullanmaları ve inançlı bir ortamda bilgiye ulaşmaları için dijital dünyayı kullanmayı öğrenmeleri gerekiyor. Çocuklarımızın internetteki ziyanlı ortamlardan uzaklaşmaları ve internet güvenliği konusunda bilinçlenmeleri için interaktif eğitimler düzenledik. Çocuklarımızın geleceğe güçlü adımlarla yürümeleri için onları her alanda desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen