Per. May 2nd, 2024


Lider Mehmet Uğur Sertaslan’ın talimatıyla uzman takımların yaklaşık bir buçuk yıl süren çalışmaları sonucu “Anadolu’da bir liman kenti Gemlik” kitabı tamamlandı.

  Kelamlar, yüzler ve izler alt başlığıyla çıkan kitap, Gemlik’in tarihinin yanı sıra köylerin gelenek ve göreneklerini içeren çok sayıda bilgiyi barındırıyor. Yaklaşık 650 sayfalık kelamlı tarih çalışması Gemlik’in belleğini ortaya çıkarırken, Belediye yetkilileri bunun şimdi birinci kitap olduğunu ve geniş kapsamlı bir öteki çalışmayı yakın vakitte başlatacaklarını tabir etti. 

Başkan Sertaslan, “Gemlik tarihte çok geniş kapsamlı bir yere sahip”

  Gemlik’in tarihte çok geniş kapsamlı bir yere sahip olduğunu tabir eden Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, “Yazılı tarihimiz yunan mitolojisi kahramanı Herkül’ün ilçemize gelmesiyle başlarken, çok sayıda imparatorluğu tarih boyunca içerisinde barındırmıştır. Osmanlı İmparatorluğu devrinde tersaneciliği ve limanından İstanbul’a gönderdiği eserlerle her vakit ticaretin etkin olduğu bir kent haline gelmiştir.” dedi. 

 “Kentimizin belleğini koruyoruz”

  Lider Mehmet Uğur Sertaslan, Belediyemizin Kelamlı Tarih ve Halk Kültürü Araştırma Projesi kapsamında yayınladığı “Anadolu’da Bir Liman Kenti Gemlik: Kelamlar, Yüzler, İzler” isimli kelamlı tarih çalışması “İlçemizin tarihini ve kültürünü daha uygun anlamak için son derece kıymetli bir kaynak olarak ortaya çıktı. Hemşehrililerimizin anılarını, tecrübelerini ve yaşanmışlıklarını içeren bu özel çalışma Gemlik’in tarihini daha şahsî ve insan odaklı bir perspektifle sunuyor. Lokal kültürümüzün korunması ismine bu çalışmayı ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Bundan yıllar sonra bile bu çalışmamız kütüphanelerimizde kaynak olarak kullanılacak ve geçmişimizi adeta bir ayna üzere gelecek kuşaklara aktaracak ” diyerek kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen